Karrier

20151022_Kövesi_G_Soltész_M
Forrás: NFM

Állami elismerés

Kövesi Gabriellának, a Magyar Telekom Csoport szabályozási igazgatójának a hírközlés érdekében végzett magas színvonalú, eredményes munkája elismeréseként „A Hírközlésért Érdemérmet” adományozta Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter az október 23-i nemzeti ünnep alkalmával.

A Magyar Telekom Csoport szabályozási igazgatójaként irányításával szoros, megbízható kapcsolatrendszer alakult ki a közigazgatás szereplőivel, az ágazati hatóságokkal és az iparági szervezetekkel. Munkájában komoly hangsúlyt kaptak a hazai frekvenciagazdálkodás kérdései, aktív részvétele segítette a frekvenciahasználati jogosultságok meghosszabbítását és az új frekvenciablokkok hasznosítását. Meghatározó szerepet vállalt a Telekom és a Kormány közt 2014-ben aláírt partnerségi együttműködési megállapodás kidolgozásában és végrehajtásában.

Kövesi Gabriella 2010-től az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) Távközlési Tagozatának vezetőjeként, majd 2014-től a Hírközlési Érdekegyeztető Tanács (HÉT) elnökeként kulcsszerepet tölt be az iparági érdekek képviseletében, valamint a Digitális Magyarország program kidolgozásában és megvalósításában.