Karrier

Beöthy Miklós country manager, Codecool
Forrás: Codecool

Country manager pozíciót hozott létre a Codecool

Magyarországi country managerré nevezték ki Beöthy Miklóst a Codecool Programozóiskolánál. A Codecool nemzetközi érdekeltségeinél már megszokott felállás bevezetésével Boda József alapító-ügyvezető a stratégiai feladatokra, többek közt a nemzetközi terjeszkedés folytatására és az új termékek bevezetésének előkészítésére fókuszálhat.

Beöthy Miklós, a Codecool új magyarországi country managere szinte napra pontosan öt éve, a budapesti oktatóközpont létrehozásakor csatlakozott a Codecoolhoz. Feladata vezető mentorként a Nagymező utcai helyszínen folyó képzés kialakítása, stabil működtetése és fejlesztése volt. Mára mind a bérelt irodaterület, mind az egy időpontban kurzusokat végző tanulók tekintetében megtöbbszöröződött a budapesti központ kapacitása.

A Műszaki Egyetemen végzett mérnökinformatikusként, ezután fejlesztőként dolgozott a Pesti Estnél, később a Kirowskinál, majd pedig közel 9 éven át a Digital Natives csapatát erősítette. Az egyedi projektek kidolgozása és a megbízókkal való közös munka mellett egyre jobban érdekelte a szakmai utánpótlás, a belső szervezeti kultúrának a fejlesztői hatékonyságra gyakorolt hatása, végső soron pedig az oktatás és a közös önképzés. A Codecool miskolci debütálása után hívták az iskolához, hogy vállaljon szerepet Budapesten.

A Codecool külföldi oktatóközpontjai esetében már bevált, hogy dedikált helyi vezető, úgy nevezett country manager kezében összpontosulnak az operatív feladatok. A két magyarországi oktatási helyszín és a magyar közönségre specializált online kurzusok esetében eddig ez a szerep is Boda Józsefre, a Codecool alapító-ügyvezetőjére hárult. A most elhatározott egységesítéssel önálló country managert kap Magyarország is.