Gadget

Sony fejhallgató
Forrás: ITB

Zenészekkel zenészeknek

Zenészek segítségével dolgozta ki a Sony az új generációs prémium fejhallgatóit, az összecsukható MDR-10RC és a vezeték nélküli MDR-10RBT készülékeket.

A tökéletes zenehallgatási élmény megvalósításához a Sony mérnökei a Sony Music zenészeinek, a The Script együttes tagjainak (Danny O’Donoghue, Mark Sheehan és Glen Power) segítségét kérték, derül ki a cég közleményéből. Az együttműködés célja egy olyan fejhallgató kifejlesztése volt, amelyekben a gyakorlott stúdiózó művészek is megbíznak. Az elképzelés egy olyan készülék volt, amely a mai zenei ízlés hangzásához és az alacsony frekvenciájú hangokhoz tökéletesen illeszkedik.

Az MDR-10RC könnyed, kompakt, on-ear kialakítású készülék kényelmes és könnyen hordozható viselet, az over-ear MDR-10RBT vezeték nélküli fejhallgató tökéletes szigetelése pedig a nyugodt zenehallgatást biztosítja.

A készülékek minden ütemet részletgazdagon adnak vissza, így szinte a stúdióban játszó zenekar mellé repítik a hallgatót. A mély subbasszus-tartomány hangjainak élettel teli reprodukciójával minden egyes hang kitisztul. A fejhallgatók pontosan faragott szellőzőnyílásai biztosítják a maximális légáramlást annak érdekében, hogy a membrán szabadabban tudjon mozogni, különösen a mély tartományokban.