Gadget

naptar
Forrás: motto.time.com

Virtuális mentorokkal segítik az újévi fogadalmak betartását

Sokan készülnek arra, hogy túllépnek a korlátaikon az új esztendőben, és valami újba kezdenek. Ahhoz, hogy a fogadalomból meg is valósuljon valami, jól jön egy kis segítség, támogatás, biztatás – akár chatbot formájában is.

Kiss Ádám
Kiss Ádám
A hiányzó lendületet mostantól a Telekom chatbotjaitól is megkaphatjuk (amelyek népszerű standup komikussal, közismert életmód tanácsadóval és Junior Prima-díjas színésszel startolnak): a teendő mindössze a céljainknak megfelelő példakép kiválasztása, aki egy hónapon keresztül beszélgetőpartnerünk lesz és ellát bennünket tanácsaival.

A Csetrekészekkel új szintre lép a mentorálás a digitális térben – ígéri a vállalat –, hiszen a tanácsokhoz bárki hozzáférhet, aki változtatni akar az életén. Kiss Ádám standup komikus például a munka és a magánélet közötti egyensúly megtalálásában segít.

„Találd meg, ami boldoggá tesz az életben, akár azon az áron is, hogy tudsz és mersz nemet mondani, ha kell” – oszt meg egy jó tanácsot a közkedvelt humorista, aki a kézifékben, pontosabban annak időben történő behúzásában látja a hosszú élet titkát.

Katus Attila
Katus Attila
Súlyos félreértést oszlat el az egészséges életmód és a mozgás témakörében chatbotoskodó Katus Attila korábbi világ- és Európa-bajnok sportoló, személyi edző: szerinte az egészséges életmódnak nem kell feltétlenül lemondásokkal járnia. „A testmozgást valóban nehéz elkezdeni, de ennek egyik oka a mentális fáradtságunk. Ezen a holtponton túljutva, edzésről edzésre nagyobb élményt fog nyújtani számunkra” – véli az életmód tanácsadó.

A tudatos kommunikáció, a folyamatos jelenlét és a változtatásra való képesség elsajátításához Vecsei H. Miklóstól, a Vígszínház színészétől számíthatunk támogatásra, aki a fiatalabb generációkra leselkedő legnagyobb veszélynek az általánosan jellemző, „nem történik semmi” alaphangulatot tartja.

Vecsei H. Miklós
Vecsei H. Miklós
„Azt érezzük, hogy lebegünk, bolyongunk, sodor minket az ár. Ahhoz, hogy néha megállítsuk az időt és a kezünkbe vegyük a dolgok irányítását, szükségesek a csendjeink” – fogalmaz a színművész.

„Év végén sokan döntenek úgy, hogy változást visznek az életükbe, kipróbálnak valamit, amit korábban nem, illetve megfogadják, hogy elkezdenek vagy éppen befejeznek valamit. A Telekom által kínált korlátlan mobilnet segítségével bárhol, bármikor kapcsolatba léphetnek a Csetrekészek virtuális mentoraival, így semmi sem akadályozza meg őket abban, hogy megvalósítsák terveiket” – nyilatkozta a január végéig tartó aktivitás kapcsán Szabó Béla, az MT Csoport kommunikációs igazgatója.