Gadget

Yoga Tablet
Forrás: ITB

Több üzemmóddal hódít az Ashton Kutcherrel érkező Yoga Tablet

Három innovatív használati módot és 18 óráig terjedő akkumulátor üzemidőt kínál a Lenovo új táblagépe, amelyet Ashton Kutcher mutatott be.

A Yoga Tablet három egyedülálló üzemmódot kínál a hatékonyabb tablethasználathoz. A kézi, a döntött és az állvány üzemmódok révén a tablet alkalmazkodik az emberek használati szokásaihoz, nem pedig az embereket kényszeríti a technológiához való alkalmazkodásra, olvashatjuk a gyártó közleményében. Ráadásul a Yoga Tablet kimagasló, akár 18 órás akkumulátor üzemidővel rendelkezik, teljes mértékben igazodva a felhasználók mobil életmódjához.
“Megfigyeltük, hogy az emberek a legtöbbször három fő módon használják a tableteket, és ez lehetővé tette számunkra, hogy szakítsunk az egy kaptafára készülő dizájnokkal, hatékonyabb módját nyújtva a felhasználóknak a tartalmak olvasására, böngészésére, megtekintésére és a velük való interakcióra. Mivel a vásárlók egyre inkább igénylik az innovatív, több üzemmódú dizájnokat, Ashton Kutchert kértük meg, hogy csatlakozzon hozzánk, és segítsen kifejleszteni ezt a lenyűgöző hardvert, valamint a gazdag tartalmi élményt.” - mondta Liu Jun, a Lenovo Business Group, Lenovo vezető alelnöke és elnöke.

A henger alakú fogantyú révén a kézi üzemmódban a tablet kényelmesen illeszkedik a felhasználó kezébe, így a Yoga Tabletet egyszerűbb tartani, és az eszköz sokkal jobban vezérelhető, míg más tabletek két kezet igényelnek. A kézi üzemmód egyszerűvé teszi az olvasást, a közösségi oldalak látogatását és a webböngészést. Hasonlít ahhoz, ahogy az emberek a magazinokat tartják a kezükben olvasáskor.

A Yoga Tablet állvány üzemmódba alakításához egyszerűen elforgatjuk az oldalsó hengert 90 fokkal, hogy a tabletállvány a helyére kerüljön, lehetővé téve, hogy az eszköz a saját lábán megálljon egy asztalon. A felhasználók 110-től 135 fokig módosíthatják a látószöget, hogy a legkényelmesebb legyen számukra. Az állvány üzemmódban kényelmesen nézhetnek filmeket, bonyolíthatnak le videóhívásokat és kezelhetik a tízujjas érintőképernyőt mindenféle segédeszköz nélkül.

A döntött üzemmódban a felhasználók az asztalra fektethetik a Yoga Tabletet és közvetlenül gépelhetnek, játszhatnak rajta vagy szörfölhetnek az interneten egy erre leginkább alkalmas látószögben. Tovább fokozza a tartalmak gazdag élvezetét és a több üzemmódú tabletélményt, hogy a felhasználók bekapcsolhatják az eszköz érzékelő szoftverét, amely automatikusan előhozza a gyakran használt app-okat a kézi és az állvány üzemmódokban.

A 10 és 8 hüvelykes modellek az MT8125-ös vagy az MT8389-es négymagos processzoron futnak, operációs rendszerük az Android 4.2. A Dolby® audióval ugyancsak felszerelt Yoga Tablet erőteljes surround hangzást nyújt mind az előlapi hangszórókon, mind fejhallgatón keresztül. A 8 hüvelykes modell ajánlott felhasználói ára 84900 forint, az év végétől lesz elérhető hazánkban.