Gadget

Angry Birds
Forrás: Geeky Gadgets

Milliárdnyi Rovio-fan

Mérföldkőhöz érkezett az Angry Birds franchise-t is jegyző finn fejlesztőcsapat: a Rovio egymilliárd letöltéssel zárta a 2012-es évet.

Egymilliárd már emberből sem kevés, körülbelül ennyi aktív felhasználója van jelenleg a Facebook nevű közösségi platformnak. Most a Rovio is elérte ezt a számot, igaz, nem a felhasználók, hanem az eddig letöltött alkalmazások tekintetében. De ha már felhasználókról beszélünk: statisztikák szerint nagyjából 263 millió aktív felhasználója volt tavaly decemberben a roviós játékoknak. Ezek közül egyébként leginkább az Angry Birds sorozat ért el átütő sikert.

Samsungnál tudják, hogy kell az embereket tévé elé ültetni.       (forrás: Engadget)
Samsungnál tudják, hogy kell az embereket tévé elé ültetni. (forrás: Engadget)

A finn fejlesztők tavaly jelentették be, hogy az Angry Birds trilógia egyes játékkonzolokra is megjelenik. Vagyis Xbox360-on, PlayStation 3-on és Nintendo 3DS-en is lehet játszani az Angry Birds, Angry Birds Seasons és Angry Birds Rio játékokkal. A slusszpoén pedig az, hogy mivel a konzolokra érkező szoftverek támogatják majd a Kinectet, a PS-nél pedig a Move kontrollert, minden bizonnyal nagy élmény lesz a madarakkal játszani, miközben a tévé/monitor előtt hadonászunk.

De van még más is, amivel a Rovio a nappalikat is végképp „meghódíthatja”, méghozzá az egyre népszerűbb okostévék segítségével. Arról van szó, hogy a finnek szintén tavaly a Samsunggal közösen bejelentették, hogy a madarak háborúját a Samsung okostévéire is kiterjesztik.

Az Angry Birds franchise tehát azon kevesek közé tartozik, melyeknek sikerült a mobilkészülékekről kitörve más platformokon is megjelenniük. Tulajdonképpen csak idő kérdése, s szinte mindenhol csúzlizhatjuk majd a tollasokat.