Gadget

LG maszk
Forrás: LG
High-tech védelem

Légtisztító arcmaszkot dobott piacra az LG

Immár egy technológiai óriás is beszállt a minden bizonnyal még jó ideig szárnyaló arcmaszk üzletágba: az akkumulátorral üzemelő PuriCare Wearable Air Purifier két cserélhető H13 HEPA szűrőt, két háromsebességű ventilátort és egy, a vírusmentes belégzést biztosító, szabadalmaztatott érzékelőt használ.

Az LG high-tech arcmaszkja órákon keresztül ellátja tiszta levegővel a viselőjét. A beépített légzésérzékelő automatikusan hozzáigazítja a Puricare működését a felhasználó légzésének üteméhez és a belélegzett levegő mennyiségéhez. Mindegyik ventilátor háromsebességű, és a viselő légzésének megfelelően működik, segítve a levegő belélegzését. Az akkumulátor mindössze 820 mAh kapacitású, de az LG szerint ez elegendő 8 órányi használatra.

Bár a maszk, ahogy az kell, lefedi a szájat és az orrot, viselése akár több órán keresztül is kényelmes, állítja a gyártó. Amikor nem viseljük, egy tokba helyezhető, amelyben egyrészt feltöltődik az akkumulátora, másrészt UV fénnyel megtörténik a fertőtlenítése a következő használat előtt. Az eszközhöz adott, iOS és Android alatt egyaránt használható mobilapp jelzi, ha cserélni kell a HEPA szűrőket.