Gadget

Blendr1
Forrás: blendr.com

Közeli ismeretlenek

A Blendr iPhone-app segít olyan embereket megismerni, akik közelünkben vannak, és nagyon hasonló az érdeklődési körük.

Az online társkeresők és a helyalapú szolgáltatások a legnépszerűbb internetes alkalmazások és mobil app-ek közé tartoznak. A Blendr e két megoldást egyesíti.

Te kit választanál?     (forrás: blendr.com)
Te kit választanál? (forrás: blendr.com)

Az Apple iOS és Facebook verzióval rendelkező ingyenes szolgáltatás letöltése után a user elkészíti profilját (egy fotó és egy rövid leírás), majd pedig megannyi lista elemei közül válogatva megadja érdeklődési körét – de nagyon részletesen. Hiszen ez itt a lényeg: az app ezen hobbik és kedvencek alapján segít az ideális partner megtalálásában.

És itt a partner alatt nem feltétlenül szerelmi vagy szexuális viszonyra kell gondolni, hanem gyakorlatilag bármilyen társra. Ha egy házas férfi egy másik férfit keres pókerezés céljából, akkor kiválasztja ezen beállításokat, és az app megmutatja, ki az, aki a közelben használja az applikációt, és ugyanilyen paraméterekkel kutat partnerek után. Ha nagyon szeretnénk valakivel spanyolul beszélgetni, vagy szívesen főznénk valakivel, akkor az app segít megtalálni a hasonló hobbival rendelkezőket, és onnantól már nem is érdekes, hogy nem ismerjük az illetőt – sőt épp ez a remek lehetőség arra, hogy megismerjük.

Az applikációval bejegyzéseket küldhetünk a Facebookra (csiripelhetünk Twitterre, bejelentkezhetünk a Foursquare-rel), és ingyen tudunk üzenni bármely Blendr-felhasználónak.

A helyalapú funkció miatt (is) nagyon fontos, hogy az app erős privacy terén, azaz a beállításoknál nagyon pontosan be tudjuk határolni, kinek milyen adatunkat, hobbinkat adjuk ki.

Az applikáció atyja ugyanaz a Joel Simkhai, aki két évvel ezelőtt megalkotta a Grindr alkalmazást, amely nagyon hasonló a fentebb részletezett szoftverhez, azzal a különbséggel, hogy a Grindr meleg férfiak számára készült társkereső app. Méghozzá nagyon sikeres: kétszáz országban több mint két és fél millióan használják.