Gadget

i'm watch
Forrás: i'm SpA

De mi az az i’m watch?

Ezúttal egy olasz cég termékével bővül az okosórák még csak alakulóban lévő réspiaca. Speciális Android platformot futtat a szerkezet.

Aki gyakran látogat kütyüszájtokat, biztosan belebotlott már valamilyen okosóra koncepciójába. Főleg az Apple „iWatch” projektre született rengeteg ötlet, viszont úgy néz ki, a cuertinóiak egyelőre nem kívánnak okosórákat gyártani. Nélkülük indult el tehát ez a piac, ahol egyelőre meglehetősen kezdetleges készülékek (Nike+ SportWatch, Sony SmartWatch, MotoACTV, Pebble) vannak jelen, leginkább szabadidős- vagy sporttevékenységhez biztosítva némi technológiai upgrade-et a felhasználóknak. Kivétel nélkül igaz továbbá az is rájuk, hogy egy okostelefonnal kiegészülve lehet tökéletesen kimeríteni a karórákban rejlő okos funkciókat. Ebbe a mezőnybe hoz most némi színt egy olasz dizájner duó alkotása.

Okostelefonhoz okosóra dukál.     (forrás: Geeky Gadgets)
Okostelefonhoz okosóra dukál. (forrás: Geeky Gadgets)

Az i’m watch Manuel Zanella és Massimiliano Bertolini fejéből pattant ki, akik 2011-ben hozták létre azt az i’m SpA néven futó olasz firmát, amely idén tavaszra ígérte az első okosórák forgalomba kerülését. Aztán arra hivatkozván, hogy újabb tulajdonságokkal és appokkal vértezik fel a kütyüket, annak megjelenését elhalasztották. Nyáron aztán végre elindult a termékek disztribúciója.

A karóráról mindenképpen érdemes tudni, hogy Bluetooth-on keresztül kapcsolódik az okostelefonunkhoz, legyen az iPhone, BlackBerry, vagy androidos készülék. Az óra kijelzőjén  a legfrissebb sms-ek, e-mail-ek, sőt akár Twitter-, Facebook- vagy Foursquare üzenetek is olvashatóak. És ha még arra is lusták volnánk, hogy beérkező hívás esetén a telefonunkhoz nyúljunk, a hívást a karórán keresztül is fogadhatjuk. Az óra okostelefonos operációs rendszerrel rendelkezik, viszont a gyártó szerint ez egy speciális Android verzió, amely kifejezetten erre a készülékre lett optimalizálva. Talán ezért is nevezik a platformot i’m Droidnak.

Háromféle verzióban kapható a termék. Az i'm Color névre hallgató az élénk színeket favorizálóknak kedvez, az i’m Tech speciális anyagból (titán, magnézium) készül, az i’m Jewel pedig az ékszereket kedvelőknek okozhat majd kellemes perceket. A részletekért azonban érdemes inkább a gyártó oldalán szétnézni.