Gadget

Cisco_Cius
Forrás: agungbrahma.com

Hazánkban is mind népszerűbbek a táblagépek

Tavaly több mint 65 ezer táblagépet értékesítettek Magyarországon, és ezzel a teljes hazai állomány meghaladta a 150 ezer darabot.

Az eNET–Telekom: "Jelentés az internetgazdaságról" című kutatása a táblagépek használati szokásait vizsgálta. A nemzetközi irányzatokhoz hasonlóan a tableteket hazánkban is főként otthon (55 százalék) használják, csupán 4 százalék említette az utazás, tömegközlekedés közbeni és 5 százalék a munkahelyi használatot. Ennek minden bizonnyal az lehet az oka, hogy a táblagép egyelőre elsősorban tartalomfogyasztási és nem tartalom előállító vagy munkaeszköz.

A kutatás megállapítása szerint a tabletek legfőbb versenytársa a számítógép, de a táblagépek mobilitásuknak és egyszerű használhatóságuknak köszönhetően fokozatosan kezdik kiszorítani a szabadidős tartalomfogyasztásból a pc-ket. Ami a táblagép-használat időtartamát illeti, a megkérdezettek 60 százaléka legalább 1 órán át használja naponta készülékét. Érdekesség, hogy közel 60 százalékuk többet bámulja a táblagépét, mint könyvet olvas, 34 százalékuk többet használja táblagépét, mint amennyit tévét néz, és 43 százalékuk többet táblagépezik, mint amennyit számítógép-használattal tölt.