Gadget

toviscsapat_lego_1
Forrás: Facebook / Töviscsapat

A játék hatalma(s)

A szuperhős palánták köztünk járnak és építenek...

Tökéletesen rímel február végi ITBusiness&Technology konferenciánkra a fenti mondat, hiszen idén a szuperhősök világát idéztük meg az ICT-szektor aktuális szakmapolitikai, adatvédelmi, IT-biztonsági és generációs átörökítési kérdéseiben.

Ezúttal azonban más szuperhősökről van szó. Olyanokról, akik szerint a robotikáé a jövő, és már most, tizenéves korukban fontosnak tartják a technológiát, az innovációt, a jó kommunikációs készségeket és a nemzetközi kapcsolatok kialakítását. Adott hat, 9 és 14 év közötti újpesti gyerek. Ők Töviscsapat néven igazi teambe szerveződtek, és a First Lego League nemzetközi robotprogramozási versenyén három forduló után jogot szereztek arra, hogy a St. Louis-i világfesztiválon is bizonyíthassák rátermettségüket a robotikában és a világ globális problémáinak megoldásában egyaránt. 

A csapat jelenleg erős gyűjtésbe kezdett, hogy elutazhassanak az amerikai versenyre, cserébe akár kockaépítő-napot is szerveznek a támogató cégeknek. Ami minket illet, semmi jónak nem vagyunk az elrontói: aki szívesen megismerné és/vagy támogatná a lelkes kis csapatot, Facebook oldalukon elérheti őket.