Gadget

Majdnem PC (forrás: windowsteamblog.com)windowsteamblog.com
Majdnem PC (forrás: windowsteamblog.com)windowsteamblog.com
Forrás: windowsteamblog.com

Zsebben a rendszer

Nem kellett sokáig várni az első Windows To Go szolgáltatással kompatibilis usb-meghajtók bemutatására.

Mint tudvalevő, a Microsoft legújabb operációs rendszeréből igény szerint több verzió közül válogathatunk, de mi most elsősorban a vállalati szférának szánt Windows 8 Enterprise egyik nagyszerű hozadékával szeretnénk foglalkozni. Ez a Windows To Go funkció, ami nagyjából arra jó, hogy a saját gépünkön tárolt windowsos környezetünket egy arra alkalmas pendrive-ra mentve, a rendszerünket bármilyen másik gépen használhatjuk. Egy ilyen pendrive-ot dobott most piacra a Kingston.


A DataTraveler Workspace névre hallgató kütyü kompatibilis a Microsoft Windows To Go szolgáltatásával, segítségével a nagyvállalatok teljes körű funkciókat kínáló vállalati számítógépet telepíthetnek egy külső usb-meghajtóra, ami lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy hordozható eszközökről tölthessék be és futtathassák a Windows 8 operációs rendszert . Ez az új, egyedi külső usb 3.0 eszköz az ssd meghajtókéhoz hasonló teljesítményre képes.

A DataTraveler Workspace kifejezetten olyan szervezetek számára készült, amelyek a Windows 8 Enterprise új Windows To Go szolgáltatását kívánják használni. A meghajtó célja, hogy segítse a rendszergazdákat mobil felhasználói bázisuk támogatásában – a távoli alkalmazottaktól kezdve az alvállalkozókon át egészen a szaktanácsadókig. A készülék lényegében véve elősegíti, hogy a vállalatok és szervezetek megfeleljenek a saját eszközök munkahelyi használatával (bring your own device, BYOD) kapcsolatos követelményeknek.

 „Az elmúlt év során a Microsoft vállalattal együttműködve egy olyan usb flash meghajtó kifejlesztésén dolgoztunk, amely megfelel a Windows To Go követelményeinek, emellett biztosítja ügyfeleink számára a már megszokott teljesítményt, rugalmasságot és tartósságot.  Örömünkre szolgál, hogy azon gyártók közé tartozunk, amelyek Windows To Go-kompatibilis usb flash meghajtókat szállítanak” – mondta Kaszál Norbert, a Kingston Technology Magyarországért és Szlovéniáért felelős üzletfejlesztési menedzser az új eszközzel kapcsolatban.