Gadget

Samsung smartwatch
Forrás: ITB

Saját rendszerrel jobban teljesít a Samsung okosórája

A gyártó szerint azért is ajánlatos letölteni a régebbi Gear készülékekre a Tizent, mert minden marad a régiben, viszont a saját rendszer mégis nagyobb teljesítményt ígér.

A Samsung mindenki számára elérhetővé tette saját, Tizen nevű rendszerének letöltését, így azt a korábbi Gear tulajdonosok is telepíthetik a készülékükre. A gyártó új okostelefonja mellé kiadott okosóráján, a Gear 2-n egyébként már ez a Tizen rendszer fut, ellenben a régebbi Gear okosórákkal, amelyeken még Android operációs rendszer futott.

A friss rendszer letöltése a gyártó szerint azért fontos, mert azon egész egyszerűen jobban teljesít maga a készülék is. A saját operációs rendszerükkel például jobban bírja az akkumulátor. Ezen kívül még zenelejátszóval is bővül a szolgáltatások száma és hanggal is lehet majd irányítani a kamerát. Viszont magán a rendszer „külsején” ez mit sem változtat, hiszen a Samsungnak sikerült pontosan ugyanolyan ikonokat és felhasználói felület létrehoznia Tizenen is, mint amilyen a korábbi Gear-eken futó Androidon volt. A felhasználók így lényegében csak teljesítmény javulást tapasztalnak majd az új rendszerre való áttérés során.