Gadget

Surface Pro 3
Forrás: ITB

Mától kapható az új Microsoft tablet

Lerántotta a leplet a Surface Pro 3-ról a redmondi gyártó; a laptopoknak konkurenciát állító táblagép a mai naptól már meg is vásárolható az Egyesült Államokban.

Kedden mutatta be legújabb táblagépét a Microsoft, amellyel egyértelműen a manapság használatos laptopoknak kíván hadat üzenni. Specifikációja alapján erre egyébként minden esélye meg is van a készüléknek, hiszen nagyjából olyan paraméterekkel rendelkezik, mint egy jobb pc.

A Surface Pro 3 képernyője 12 colos, felbontása pedig 2160x1440 pixeles. A gépben újgenerációs Intel Core i3/i5/i7 processzorok vannak, 4 vagy 8 GB RAM mellett. A 64/128/256/512 GB-os ssd tárhellyel, elöl és hátul is 5 megapixeles kamerával, usb 3.0 és Mini DisplayPort csatlakozóval felszerelt gépen Windows 8.1 operációs rendszer fut – a gyártó ígérete szerint egy feltöltéssel akár 9 órán át. A Surface Pro 3 érintőceruzával is vezérelhető, notebookként használni pedig a Surface Pro Type Cover billentyűzetes kiegészítővel lehet.


A hardveres összetevők alapján a felhasználók valóban valami olyasmit kapnak, amit egy modernebb pc vagy noteszgép is garantálna, viszont amire egyetlen számítógép sem képes, az az, hogy az új Surface mindezt egy 800 grammos készülék formájában teljesíti. Ha valami, akkor a tablet megnyerően ultrakönnyű súlya minden bizonnyal kellő fegyverténnyel szolgál a Microsoftnak ahhoz, hogy akár még a legszuperebb ultrabookokat is megszorongassa a piacon.

A Surface Pro 3 a mai naptól került kereskedelmi forgalomba az USA-ban, augusztustól pedig további 26 országban kerül piacra a készülék. Azt egyelőre nem tudni, hogy Magyarországra mikor tervezik a termék bevezetését.