Gadget

Moto 360
Forrás: ITB

Beárazták a Motorola okosóráját

Külföldi sajtóértesülések szerint a konkurensekhez képest viszonylag olcsón kerülhet majd valamikor a nyár folyamán forgalomba a Moto 360.

Természetesen a Motorola sem maradhatott ki az okosórák piaci versenyére „benevező” tech cégek illusztris köréből, s a Google-lel karöltve elkészítette saját okosóráját, amely Moto 360 néven kerülhet forgalomba. A készülékről szinte már mindent tudni, a nagy kérdés – ahogy a legtöbb piaci szereplő esetében – az volt, hogy azon milyen árcetli fityeg majd, amikor a boltok polcaira kerül. Nos, ez is kiderült, külföldi lapértesülések legalábbis tudni vélik, nagyjából milyen összeget szándékoknak elkérni a nyár folyamán érkező készülékért.


A Moto 360 állítólag 250 dollár körüli áron kerülhet forgalomba, ami pontosan annyi, amennyit az egy Kickstarter-projektből magát kinövő Pebble okosóráért elkérnek. A Samsung Gear 2-nél viszont jelentősen olcsóbb, amelynek bevezető ára 300 dollár körül alakult. Ahhoz, hogy a maga okosóráját valamikor 2014 második felében piacra dobó Apple-t is beelőzze ezzel az árcetlivel a Motorola, nem elég jó az ár, hiszen az iWatch ára állítólag valahol a 149 és a 229 dolláros határ között alakul majd, ezzel pedig az Apple feltehetően a még csak alakulóban lévő okosóra-biznisz nagy nyertese lesz.

A Motorola készüléke nem is feltétlenül az „átlag” felhasználónak, hanem egy jobban pozícionált vásárlói rétegnek készült, akik kedvelik a klasszikus megoldások ötvözését a modern technológia újdonságával. A Moto 360 külseje elegáns, prémium anyagokból készült, karcsú kivitelével és kerek megjelenítőjével is magára vonja a figyelmet. Éppen ez utóbbi a legnagyobb fegyverténye a riválisokkal szemben: legjobb tudomásunk szerint ez az egyetlen okosóra, amelynek kerek a kijelzője. A készülék nevében lévő „360” is egyértelműen ezt kívánja hangsúlyozni.

A Motorola okosórájáról nem tudni pontosan, mikor kerülhet forgalomba, csak annyi biztos, hogy a piaci startot valamikor a nyáron fogják bejelenteni.