Gadget

VitaminWater
Forrás: TUAW

Lemerült? Dugja a megállóba!

A buszmegállókat valamiért különösen szeretik felturbózni a kreativitástól duzzadó dizájnerek. Ezúttal egy olyan ötletre bukkantunk, amely gyakran lemerülő kütyüinket tölti, miközben várjuk a helyi járatot.

Elképesztő, hogy csak az utóbbi néhány évben mennyi kreatív megoldás született arra vonatkozóan, hogyan használhatnánk ki jobban a városi környezetben megtalálható eszközöket, tárgyakat. A kreatív szakembereket ezek közül leginkább a világításért felelős megoldások, és furcsamód, a buszmegállók foglalkoztatják, melyeket olyan plusz funkciókkal egészítenek ki, amik nagyon hasznosak lehetnek a várakozó utasok számára. Például olyat, ami alternatív energiaforrások hasznosításával járul hozzá a fenntarthatóbb környezethez, vagy éppen olyat, ami esővizet gyűjt. Viszont sokáig nem igen találkoztunk olyan buszmegállóval, ami a lemerült kütyüinket is feltölti.

Kütyütöltő buszmegálló.     (forrás: discovery.com)
Kütyütöltő buszmegálló. (forrás: discovery.com)
Az Egyesült Államok néhány nagyobb városában helyeztek ki az utóbbi évekbenilyen buszmegállókat, s ebben az az érdekes, hogy korábban, szintén az USA-ban volt már egy hasonló próbálkozás, csak akkor kifejezetten a megállóban rostokoló utasok szórakoztatására élezték ki az interaktív megálló funkcióit: olyan érintőképernyőket installáltak San Fracisco buszmegállóiban, melyeken a járatra váró utasok anonim játékháborút vívhattak egymással.

A VitaminWater névre keresztelt megállókba USB portokat integráltak, melyekhez csatlakoztatva a médialejátszót, vagy okostelefont, várakozás közben rátölthetünk a készülékre. Egy megállóban egyszerre három ember tud áramot szipkázni.