Gadget

Angry Birds
Forrás: Geeky Gadgets

Kitört a mobilos piacról az Angry Birds

Okostelefonok és táblagépek után játékkonzolokra költöznek a mérges madárkák, s úgy néz ki, hamarosan akár méteres okostévéken is csúzlizhatjuk majd a felbőszült tollasokat.

Habár nem szokásunk játékokkal foglalkozni, az Angry Birds és még néhány népszerű game azért képeznek ez alól kivételt, mert mindenki ismeri őket, aki rendelkezik egy okostelefonnal vagy táblagéppel, s ahogy szinte mindenki, mi is szívesen lövöldözzük néha a tojásrablókat. Éppen ezért, a mobilpiac számára már-már közérdekű közleménnyel ér fel, milyen változások is történtek a napokban a népszerű alkalmazást jegyző Rovio háza táján.

Samsungnál tudják, hogy kell az embereket tévé elé ültetni.       (forrás: Engadget)
Samsungnál tudják, hogy kell az embereket tévé elé ültetni. (forrás: Engadget)

A finn fejlesztők nemrég jelentették be, hogy az Angry Birds trilógia egyes játékkonzolokra is megjelenik. Vagyis Xbox360-on, PlayStation 3-on és Nintendo 3DS-en is lehet majd játszani az Angry Birds, Angry Birds Seasons és Angry Birds Rio játékokkal. A slusszpoén pedig az, hogy mivel a konzolokra érkező szoftverek támogatják majd a Kinectet, a PS-nél pedig a Move kontrollert, minden bizonnyal nagy élmény lesz a madarakkal játszani, miközben a tévé/monitor előtt hadonászunk. A dolog szépséghibája csupán az, hogy sem arról nem tájékoztatott a finn vállalat, hogy pontosan mikor érkezhetnek meg a játékok a konzolokra, sem arról, hogyan tervezik a „terjeszkedés” nemzetközi léptékeit.

Mindenesetre van még más is, amivel a Rovio a nappalikat is végképp „meghódíthatja”, méghozzá az egyre népszerűbb okostévék segítségével. Arról van szó, hogy a finnek a napokban a Samsunggal közösen bejelentették, hogy a madarak háborúját a Samsung okostévéire is kiterjesztik. Ebben az esetben viszont már céldátumunk is van: az appot július folyamán adják ki. Mi pedig bízunk benne, hogy más okostévé gyártók készülékein is elérhető lesz a játék a későbbiekben.

Az Angry Birds franchise tehát azon kevesek közé tartozik, melyeknek sikerült a mobilkészülékekről kitörve más platformokon is megjelenniük. Tulajdonképpen csak idő kérdése, s szinte mindenhol csúzlizhatjuk majd a tollasokat. Akik viszont esetleg nagyon unnák már a mérges madarakat, ajánljuk figyelmükbe a finn fejlesztők következő üstökösét.