Gadget

lyuk
Forrás: it-tanacsado.hu

Így kell betömni a tablet-piac réseit…

Meglehet, hogy az Ausztráliában „burjánzó” tablet-piacon sikeres lesz a Pioneer soron következő internettáblája, ám nem valószínű, hogy a méregdrága tabletnek jut hely majd az amerikai, vagy akár az európai piacokon is.

A Pioneer is egy olyan cég a sok közül, melyekből korábban nem néztük volna ki, hogy az internettáblák globális piacának létrejöttekor akár csak egy tabletet is a piacra fog dobni. Azóta persze már tudjuk, hogy nem csak és kizárólag a pc-szegmens, vagy például a mobilpiaci szereplők játéktere a tablet-biznisz, hanem bizony egymás hegyén-hátán próbálnak bejutni a legkülönbözőbb iparági szegmensekből érkező cégek is az internettáblák piacára. A Pioneer pedig azon belül is egy igazi aranytojást tojó tyúkot, az ausztrál piacot fogta ki magának.

Kár, hogy túl drága.     (forrás: Geeky Gadgets)
Kár, hogy túl drága. (forrás: Geeky Gadgets)

Habár nincsenek pontos adataink arról, hogy Ausztráliában pontosan mekkora jelenleg a tablet-piac, s hogy milyen piaci szereplőkből áll össze, de nem lehet túl nagy a választék, ha egy több mint 700 dolláros tabletre is vevők az ottani népek. Mert hát az az igazság, hogy ettől sok országban még a legizmosabb iPad 2 is sokkal olcsóbb, de még a Motorola Xoom-ja is, amelyet – legalábbis szerintem – szemérmetlenül lemásolt a Pioneer ausztrál leánya. A DreamBook ePad H10 HD ugyanis kiköpött mása lett az amerikai cég internettáblájának.

A Pioneer táblagépe Tegra 2-es processzort, 1 GB memóriát, 16/32/64 GB flash tárhelyet, 1280 × 800 pixeles kapacitív érintőkijelzőt, 5 megapixeles hátlapi és 2 megapixeles előlapi kamerát kapott. A 802.11 b/g/n WiFi, opcionális Bluetooth 2.1 és 3.5G modul, digitális iránytű, 3-irányú gyorsulásmérő, környezeti fényérzékelő, microSD kártya-bővítőhely, sztereó hangszórók, mikro HDMI kimenet is a felszereltség része. A készülék akkumulátora 8 óra üzemidő biztosítására képes.

Az Android 3.0-val, vagyis a kifejezetten tabletekre optimalizált Honeycomb verzióval előtelepített DreamBook ePad 699 ausztráliai dolláros (kb. 705 amerikai dollár) áron rendelhető elő; várhatóan ebben a hónapban már ki is szállítják. Valószínűleg csak Ausztráliába, mert annak az esélye kb. a nullával egyenlő, hogy az amerikai, európai vagy ázsiai piacokon ez a táblagép labdába rúgjon az Apple, a Motorola, a Samsung vagy az LG hasonló ajánlatai mellett.