Gadget

Brin szerint még két év.     (forrás: geekwindow.com)
Brin szerint még két év. (forrás: geekwindow.com)
Forrás: geekwindow.com

Google Glass golfozóknak

Nem, még mindig nem lehet kapni kereskedelmi forgalomban az internetes cég szuperszemüvegét, annak pusztán egy újabb lehetséges felhasználási területéről van szó.

Ugye nem felejtettük még el az internetes cég Project Glass néven beharangozott innovatív termékét? Először 2012. áprilisban mutatták be a csodaszemüveget, majd a Google ugyanebben az évben, júniusban lezajlott fejlesztői konferenciáján megint reflektorfénybe kerültek a termék képességei. A szemüvegnek látszó tárgy valójában egy hangutasítással vezérelhető okostelefon, amellyel a kiterjesztett valóság technológia adta lehetőségeket is kihasználhatjuk. A legújabb hírek szerint akár a golfpályákon is, miután a Google az okosszemüveg lehetséges felhasználási területeit az úgynevezett Explorer program keretében erre a nagyszerű sportra is kiterjesztette.

A Google korábban a felhasználói kör tesztelése céljából hozta létre az Explorer programot, amelynek célja a termék lehetséges felhasználási területeinek megismerése volt. Azt hiszem, mondanunk sem kell, megannyi ilyen lehetséges terület van, az egészségügytől, az oktatáson át egészen akár a különféle sportokig, ahol legalábbis fontos az, hogy mindig friss információk álljanak a felhasználó rendelkezésére.


A golf esetében ilyen lehet például a szélerősség, vagy az, hogy éppen hányadik lyuknál jár az ütőjátékos, de lényegében mindenféle térképes információ jól jöhet egy golfozónak ahhoz, hogy valóban biztos kézzel üthessen. A Google most a floridai Players Championship versenyen teszi elérhetővé a játékosok és a sport kedvelői számára okosszemüvegét, akik változatlan áron, potom 1500 dollár fejében juthatnak hozzá a termékhez.

Az, hogy konkrétan mikor kerül kereskedelmi forgalomba a készülék, továbbra is homályos. Április közepén mindössze egy napig megvásárolható volt a Google Glass az Egyesült Államokban, persze csak igen húzós feltételek mellett. Csak a 18 év feletti amerikai állampolgárok vehették meg, akik valamilyen formában részt vettek a Google Glass Explorer programjában.