Gadget

Canon_imageRUNNER_4500_1_580px.jpg
Forrás: ITB

Maximális dokumentumbiztonság és hatékony termelés

Ezt kínálja a Canon harmadik generációs imageRUNNER ADVANCE platform legújabb termékcsaládja immár Magyarországon is a jövő irodájának.

A közelmúltban mutatták be a Canon imageRUNNER ADVANCE platform harmadik kiadását. A díjnyertes széria minden eszközéhez új frissítések érhetők el, maximális biztonságot és hatékonyságot biztosítva minden felhasználó számára, így támogatva a jövő irodáját és a felhő alapú szolgáltatásokat.

A munkában szinte észre sem vesszük a nyomtatókat és fénymásolókat, hiszen használatuk rutinszerűvé vált az évek során. Ugyanez vonatkozik a felhőben tárolt adatokra is, amelyek mára a munkavégzés szerves részét képezik, mert könnyen kezelhetőek és bárhonnan elérhetőek. Kevesen gondolnak azonban arra, hogy ezek az eszközök és szolgáltatások komoly adatbiztonsági rést jelenthetnek. Jogosan merül fel a kérdés, hogy ha munkatársainktól körültekintő biztonsági intézkedéseket várunk el, akkor miért ne lehetne ugyanez az elvárásunk irodai eszközeink felé is? A körültekintően megválasztott eszközök nemcsak a munka hatékonyságát és gyorsaságát növelik, de a megfelelő felhőhöz csatolt gépek megnövelt biztonságot és számtalan egyéb előnyt garantálnak.


imageRUNNER ADVANCE - Biztonságos dokumentumkezelés

Daniel Woodstock, a Canon Europe termékmarketing igazgatója így foglalta össze a problémát: „Az információ minden vállalkozás legértékesebb tulajdona, ezért az adatok védelme kiemelt fontosságú. Azért dolgozunk, hogy minél komplexebb megoldást nyújtsunk erre a problémára. Legújabb platformfrissítésünk olyan páratlan, többszintű védelmi vonalat képez, amely az összes hálózati eszközön garantálja az érzékeny adatok megóvását. Számunkra az a legfontosabb, hogy szolgáltatásainkkal az irodai felhasználók zökkenőmentesen, kényelmesen és környezetbarát módon dolgozhassanak, miközben dokumentumaikat és az üzleti adatokat maximális biztonságban tudják.”

A bizalmas üzleti információk védelmére, valamint a gyors és hatékony munkavégzés igényére reflektál a Canon legújabb eszközportfóliója, az imageRUNNER ADVANCE harmadik generációja, amely az újítások mellett megőrizte a korábbi kiadások legfontosabb biztonsági megoldásait, többek között az FIPS140-2 szabványt alkalmazó, az adatok automatikus titkosítását végző merevlemez-titkosítást (HDD Encryption). A Root of Trust (ROT) technológiának köszönhetően a rendszer indításkor automatikus ellenőrzést hajt végre, így megakadályozza többek között a hackerek hozzáférését a multifunkciós nyomtatók biztonsági mechanizmusaihoz. A Syslog eseménynaplózás segítségével valós idejű biztonsági információkat kapunk eszközeinkről, amelyeket akár elemezhetünk is. A funkciónak köszönhetően az imageRUNNER ADVANCE gépei könnyen integrálhatók bármely biztonsági információ -és eseménykezelő szerverbe (SIEM). A Syslog segítségével a rendszergazdák azonnal megelőzhetik a valós és potenciális biztonsági problémákat, elkerülve, hogy a vállalkozás esetleges bűncselekmény áldozatává váljon.

Az imageRUNNER ADVANCE eszközeivel készült szkennelt dokumentumok és e-mailek titkosítását és sérthetetlenségét digitális tanúsítványok garantálják, miközben az adatokkal kapcsolatos visszaélések figyelemmel kísérése és kezelése egyszerűsödött az egyszerű tanúsítványbeiktatási protokoll (SCEP) és a hálózati eszközök tanúsítványigénylési szolgáltatás (NDES) segítségével, hiszen ezen rendszerek automatikusan frissítik a készülékekre telepített biztonsági tanúsítványokat.


 

Személyre szabható és mobilis

Az imageRUNNER ADVANCE eszközök legfrissebb kiadásában a felhasználói felület testre szabható, így minden munkatárs megtalálja a számára leghatékonyabb beállításokat. A főmenü funkciói, a gyorsmenü és az új idővonal segítségével az eszközök képesek tárolni a felhasználói folyamatokat, sőt gyorsbillentyűket is rendelhetünk múltbéli vagy ismétlődő aktivitásokhoz. A mobilitást támogatva az eszközök közvetlen QR-kódos csatlakozása közvetlen wificsatlakozást biztosít iOS felhasználók számára az alapértelmezett iOS-kameraalkalmazáson vagy a Canon PRINT Business (CPB) funkción keresztül. Szkenneléskor optikai karakterfelismerés (OCR) áll rendelkezésre, amellyel 25 európai nyelvet képes pontosan azonosítani.

Minden eszközön frissült továbbá az ügyfelek között eddig is népszerű, a Buyers Laboratory (BLI) által díjazott felhőalapú uniFLOW Online. A 2019.1 verzióban helyet kapott számos szolgáltatóval kompatibilis Print from Cloud felhőalapú nyomtatás is, így könnyen és bárhonnan nyomtathatunk a Box, Dropbox, Evernote®, Google Drive™, Microsoft OneDrive® és Microsoft SharePoint® Online felületekről is.

Daniel Woodstock azt is elárulta, hogy a Canon a közeljövőben is további fejlesztéseket tervez az információbiztonsági rendszerek terén, kiemelten foglalkozva az alkalmazások futtatása közben jelentkező hibák detektálásával, valamint az illetéktelen behatolás elleni megnövelt védelemmel.

Az imageRUNNER ADVANCE harmadik generációja már Magyarországon is elérhető.

A harmadik generációs imageRUNNER ADVANCE harmadik kiadásának termékcsaládja:

  • iR ADV 4500 III sorozat
  • iR ADV 6500 III sorozat
  • iR ADV 8500 III sorozat
  • iR ADV C256/ C356 III sorozat
  • iR ADV 3500 III sorozat
  • iR ADV 5500 III sorozat
  • iR ADV 7500 III sorozat