Cégvilág

szerzodes
Forrás: IamExpat

Üzleti megállapodást kötött a 4iG és az Océ

Multicég szoftverfejlesztő csapatát és megbízását veszi át a magyar IT-nagyvállalat.

Harmincnál több szakembert vesz át a nyomtatók- és fényképezőgépek gyártásában élen járó Canon tulajdonában lévő Océ Holding magyarországi érdekeltségétől a 4iG. Júliustól az Océ Software Research korábbi munkavállalói már a magyar IT-nagyvállalatot képviselik. Egy külön megállapodás értelmében a 4iG műszaki szolgáltatásokat nyújt a Canon Europe digitális szolgáltatásokra szakosodott csapatának. Az egyezményeket a felek már aláírták.

Az elmúlt években az Océ Software Research programozói jelentős kompetenciát szereztek a felhőalapú szoftverfejlesztésben és a különféle szoftverek tesztelésében. A cég nagy hangsúlyt fektetett a megfelelő utánpótlásra, saját gyakornoki programjában a legjobbaknak állást kínált. A hollandiai központú anyavállalat azonban racionalizálásról döntött, amely a magyar leánycéget is érintette. Az Océ Software Research szegedi csapatát a 4iG veszi át 27 főállású szakemberrel és öt gyakornokkal. További hat gyakornok pedig lehetőséget kap, hogy a program sikeres teljesítése esetén a magyar IT-nagyvállalatnál folytassa szakmai karrierjét.

„A 4iG számos saját, illetve partnereivel közös technológiai kutatási és fejlesztési projektben vesz részt az agráriumtól az egészségügyig, a térinformatikától a pilóta nélküli repülőeszközök területéig. A 4iG és a Canon Europe megállapodása újabb lehetőséget teremt számunkra, hogy vállalatunk nemzetközi szintéren is bemutathassa kompetenciáit, illetve a magyar mérnökök szakértelmét” – hangsúlyozta Jászai Gellért, a társaság elnök-vezérigazgatója.