Cégvilág

A COSMO CONSULT és az XAPT tulajdonosai: Dejan Popovic (New Frontier Holding Gmbh), Uwe Bergmann (COSMO CONSULT Group), Herbert Breitler (COSMO CONSULT Group) és Schvarcz Zoltán (XAPT Solutions)
A COSMO CONSULT és az XAPT tulajdonosai: Dejan Popovic (New Frontier Holding Gmbh), Uwe Bergmann (COSMO CONSULT Group), Herbert Breitler (COSMO CONSULT Group) és Schvarcz Zoltán (XAPT Solutions)
Forrás: COSMO CONSULT

Új, nemzetközi szereplő a hazai informatikában

Egy akvizícióval a magyar piacon is megjelent a COSMO CONSULT csoport, az egyik legnagyobb német multinacionális, vállalatirányítási rendszerekkel foglalkozó cég. A kelet-európai terjeszkedés első állomásaként a magyarországi ERP-szolgáltatót, az XAPT Solutionst és annak romániai leányvállalatát vásárolta meg. A lépéssel az XAPT neve fokozatosan eltűnik a két piacról, és a vállalkozások jogfolytonosan, de már a COSMO CONSULT neve alatt működnek tovább.

Az elsősorban, de nem kizárólag ERP- és CRM-rendszerekkel, üzleti intelligenciával és más vállalati megoldásokkal foglalkozó COSMO CONSULT már 1150 főt foglalkoztat világszerte, miután megvásárolta a Magyarországon és Romániában piacvezető, azonos profilú, 150 fős XAPT Solutionst. A COSMO és az XAPT is a Microsoft vállalati működést és digitalizációt segítő megoldásainak szakértője.

A COSMO CONSULT vezérigazgatója az akvizíció kapcsán kifejtette: a magyar cég megvásárlása egy nagyobb európai akvizíciós hullám egyik állomása, amelynek során a cég korábban Németországban, Ausztriában, Franciaországban és Spanyolországban is meghatározó piaci szereplő lett. Átfogó, nemzetközi Microsoft-szakértelmének és saját megoldásainak köszönhetően az XAPT Solutions tökéletesen illeszkedik a cégcsoportba. Uwe Bergmann hozzátette: „Kelet-Európában rendkívül izgalmas helyeket találhatunk az üzleti tevékenységhez – dinamikus növekedéssel és jelentős beruházási potenciállal. Fontos, hogy saját erőforrásainkkal is jelen legyünk, így a COSMO által kínált, fejlesztett lehetőségeket ezeken a piacokon is közvetlenül fel tudjuk kínálni ügyfeleinknek.”

Polocz Anett, XAPT
Polocz Anett, XAPT
 

Polocz Anett, a cég magyarországi ügyvezető igazgatója hozzátette: a váltással az XAPT technológiái, fejlesztései az eddiginél lényegesen tágabb piacot kapnak, miközben a kollégáinknak is lehetősége lesz nemzetközi projekttapasztalatokra szert tenni. Ugyanakkor a magyar piacon elérhetők lesznek a COSMO CONSULT által biztosított, iparág-specifikus, kész megoldások, így várhatóan nőni fog a cég piaci részesedése a hazai ERP- és CRM-szegmensben.

A COSMO CONSULT megjelenése és terjeszkedése sok tekintetben átalakíthatja az üzleti alkalmazások évente mintegy százmilliárdos hazai piacát. Olyan erős szereplőről van szó, amely saját, szűkebb területén, a Microsoft megoldásainak tekintetében néhány éven belül egyértelműen Európa legnagyobb rendszerszolgáltatójává léphet elő, miközben Dél-Amerika hat országában is jelentős, bővülő jelenléttel rendelkezik.