Cégvilág

hr_szervezet_vallalat
Forrás: India Briefing

Új leányvállalatot alapít a 4iG

DOTO Systems néven konszolidációs körébe tartozó leányvállalatot alapít a 4iG – tette közzé az informatikai vállalat a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján. A társaság többségi tulajdonosa a 4iG, vezérigazgatója és kisebbségi részvényese pedig Galambos László Péter lesz, aki a megállapodás részeként tulajdonában lévő DOTO programcsomag licence jogait, illetve 37 fős fejlesztő csapatát biztosítja a vállalat indulásához. A DOTO Systems rendelkezik majd a komplex informatikai rendszer kizárólagos fejlesztési és értékesítési jogaival is.

Tovább terjeszkedik az informatikai piacon a 4iG. A társaság a DOTO System® kizárólagos fejlesztésére és értékesítésére alapít vállalatot. Bejegyzését követően a DOTO Systems Zrt. rendelkezik majd a komplex informatikai rendszer, a DOTO System® licence jogaival is. A társaság a programcsomag fejlesztésében résztvevő 37 fős fejlesztői csapattal kezdi meg működését.

„Társaságunk elkötelezett az innovatív technológiai megoldások iránt. Fontosnak tartjuk az olyan egyedi digitális megoldásokat, amelyek nemzetközi környezetben is helyt tudnak állni – mondta Jászai Gellért, a társaság elnök-vezérigazgatója. – Azért is fektettünk a DOTO informatikai rendszerbe mert a program nemzetközi piacra lépésében nagy potenciált látunk” – tette hozzá az elnök-vezérigazgató.

A DOTO technológia a vállalatok ügyviteli és folyamatmenedzsment területei számára kínál megoldást a kormányzati, a nagyvállalati szektor, illetve a civil szféra számára. A rendszer mögött közel 20 éves magyarországi, európai és amerikai környezetben végzett informatikai fejlesztési és üzemeltetési területen szerzett tapasztalat áll. A gyakorlatban a DOTO programcsomag széleskörűen alkalmazható bármely vállalat, gazdasági társaság által üzleti folyamatai felépítésére, automatizálására, ellenőrzésére illetve a hozzájuk kapcsolódó dokumentumok és pénzügyi, gazdasági adatainak kezelésére.

A DOTO System® felhasználási lehetőségei többek között a beszerzési, pályáztatási, forráselosztási, toborzási folyamatok teljes körű digitalizálása. A magyar fejlesztésű rendszer már több alkalommal is sikeresen mutatkozott be nemzetközi színtéren. Legutóbb 2017-ben Texasban, amikor a Harvey hurrikán által okozta károk felmérésére, illetve a helyreállítási munkálatok tervezési folyamatainak optimalizálására használták.