Cégvilág

behaviour_kopf.jpg
Forrás: ITB

Új kézben a BEHAVIOUR magazin

Az üzleti döntéshozók humánmenedzsment magazinja, a BEHAVIOUR magazin és a hozzá kapcsolódó portfólióelemek július 1-től új kiadó gondozásában jelennek meg.

A sikeres akvizíció alapja a kiadó saját fejlesztésű BEHAVIOUR magazinja volt. A 2014-es alapítás óta az IT-Business Publishing Kft. adta ki a print BEHAVIOUR havilapot és fejlesztette hozzá a portfólió online-, közösségimédia-, napi hírlevél, videó-, podcast- és event- (Human Hungary) elemeit, valamint a kiadó által alapított BEHAVIOUR Awardot (üzletfejlesztési és humánmenedzsmenet díjakat).

A BEHAVIOUR-portfólió alapítói és kiadói jogainak értékesítése nem befolyásolja az IT-Business Publishing Kft. portfóliójának többi elemét. Azok megmaradnak, sőt, további fejlesztések indulnak. Így az ITBUSINESS magazin és a hozzá tartozó elemek – a weboldal (itbusiness.hu), a napi hírlevél (ITB TODAY), a social media oldalak (Facebook, LinkedIn, Instagram, Twitter), a videók, a podcastok, a rendezvények (Inside, ITBusiness&Technology, ITB Club, ITexec, Industry&Technology, IT-Szüret), a toplisták és a hozzájuk kapcsolódó díjak (Top 25 – Az év legsikeresebb ICT-menedzsere, TOP 52 – Az év legsikeresebb ICT-cége) és innovációs díjak (ITBUSINESS Award) – továbbra is a kiadó tulajdonát képezik.

Sziebig Andrea, a kiadó ügyvezetője kiemelte, hogy a BEHAVIOUR-portfólió eladását komoly személyes sikernek éli meg, hiszen az induláskor sokan nem látták a kapcsolatot az ICT-terület és egy HR-fókuszú magazin között, de az akvizíció a legjobb bizonyíték arra, hogy nem így van. A kiadó a jövőben még fókuszáltabban szeretne a technológiai irányvonal prémium megjelenítésére koncentrálni. Az ügyvezető hozzátette, hogy az elmúlt években sok megkeresés érkezett a humánmenedzsment-portfólió megvételére, de most először látta azt, hogy olyan pénzügyi befektető kezébe kerül át a teljes portfólió, ahol a kontinuitás és a hosszútávú működtetéshez szükséges kondíciók biztosítottak.