Cégvilág

Balogh Balázs, a Gloster Telekom ügyvezetője, Schindler Péter, a MACROgate IPsystems ügyvezetője és Szekeres Viktor, a Gloster Infokommunikációs Nyrt. vezérigazgatója
Balogh Balázs, a Gloster Telekom ügyvezetője, Schindler Péter, a MACROgate IPsystems ügyvezetője és Szekeres Viktor, a Gloster Infokommunikációs Nyrt. vezérigazgatója
Forrás: Gloster

Távközlési céget vett a Gloster

Október 30-án a Gloster Infokommunikációs Nyrt. és a MACROgate IPsytems Magyarország Távközlési Kft. tulajdonosa szerződést kötöttek a Macrogate 100 százalékos tulajdonrészének adásvételéről. A Macrogate az aláírás után Gloster Telekom Távközlési Kft. néven folytatja tevékenységét, az ügyvezetői feladatokat a továbbiakban Balogh Balázs, a Gloster műszaki igazgatója látja el.

A MACROgate IPsytems Magyarország Távközlési Kft. (továbbiakban: Macrogate) egy több mint 14 éve alapított VOIP távközlési szolgáltatásokat nyújtó cég, amely rendelkezik az IP-telefonszolgáltatás nyújtásához szükséges infrastruktúrával és hatósági engedélyekkel. A Macrogate az elmúlt pár hónap gazdasági nehézségeit jól állta, a vírusjárvány alatt nem csökkent az előfizetőinek a száma, és bevételei sem. Az akvizíció egy újabb mérföldkő a társaság tevékenységében, mert a már így is széles szolgáltatási spektrum egy újabb meghatározó szegmenssel bővült, ezzel a tovább halad az organikus és cégcsoport szintű növekedés egyidejű megvalósításában. Az akvizíciót követően a Macrogate ügyfelei változatlan színvonalon és áron kapják az eddig is igénybe vett szolgáltatásokat, az adásátvételt követően a műszaki és ügyfélszolgálati teendőket a Gloster Managed Service Centere látja el.

Bővülő szolgáltatás-portfólió

A Gloster a Macrogate megvásárlásának egyik eredményeként immár képes lesz a vállalatok, intézmények részére a legkorszerűbb gyári kollaborációs megoldásokkal integrált, SIP alapú, nyilvános távközlési szolgáltatást is egy kézből biztosítani. Az akvizíció elsődleges célja, hogy a Gloster Csoport ügyfeleinek kedvező percdíjú IP-telefonszolgáltatást, nyilvános hálózatból hívható hazai és külföldi telefonszámokat, IP telefonközpontot, omnichannel ügyfélszolgálatot, számhordozást, hangrögzítést vagy akár zöldszám-szolgáltatást tudjon nyújtani. A Macrogate előfizetői számára is megnyílik a Gloster teljes termék- és szolgáltatásportfóliója (hálózati és IT-infrastruktúramegoldások, kibervédelmi szolgáltatások).

Tervek a közeljövőre

A Gloster azt tervezi, hogy a Cisco Webex Teams és Microsoft Teams megoldásokat integrálja a 
Gloster Telekom (volt Macrogate) szolgáltatásaiba, ezzel egységes, havidíjas, hang- és videókollaborációs platformot kíván nyújtani ügyfeleinek. De távközlési szolgáltatóként felhő alapú, hangfelismerésre képes mobil applikációból igénybe vehető call center szolgáltatás bevezetésén is dolgoznak. A Társaság büszke rá, hogy az akvizícióval szinte egy időben szerezte meg a Cisco Advanced Collaboration Architecture Specialization partneri címet.

A Macrogate megvásárlása kevesebb mint két év alatt a Gloster negyedik akvizíciója. 2019. január 10-én vásárolta meg az Euroway Networking Kft. 51 százalékát, 2019. december 13-án a TMSI Kft. 100 százalékos tulajdonrészét. 2020. január 1-én a Cableline Technologies Kft. került a Társasság tulajdonába, 2020. június 9. napján pedig a Euroway Networking Kft. további 49%-át szerezte meg. 
Az akvizíciót követően a Gloster Infokommunikációs Nyrt. és leányvállalatai együttesen immár 45 fő alkalmazottal, 250 havidíjas ügyféllel és több mint 450 rendszeresen vásárló vállalati ügyféllel rendelkezik.
A csoport tagjainak együttes árbevétele 2019-ben 2,1 Mrd forint volt, mintegy 350 MFt EBITDA mellett.