Cégvilág

Windows 10 PC
Forrás: Microsoft

Szeretni fogjuk a Windows 10-et

Azt akarja elérni a Microsoft, hogy ne csak szükségünk legyen a Windows 10-re a számítógépes tevékenységeinkhez, hanem szeressük is az operációs rendszert.

Panos Panay, a Microsoft a Windows 10 fejlesztéséért felelős termékmenedzsere a szoftvergyártó óriás Ignite konferenciáján azt mondta: „Hogyan fogjuk megújítani a jövőben a Windowst? Nos, én azt akarom, hogy az embereknek ne csak szükségük legyen rá, hanem szeressék és akarják azt. Olyasvalamiről van szó, amit az emberek egész nap használnak, főleg most [a koronavírus-járvány idején]. Ezért aztán olyannak kell lennie, amelyre az emberek vágynak, és amelyhez vonzódnak. Ezen dolgozunk, és soha nem invesztáltunk még ennyit a Windows rendszerbe, mint most."

Egyébként a Microsoft tapasztalatai szerint a pandémia kitörésekor jelentős mértékben megnőtt az asztali számítógépek és laptopok iránti igény a vállalatok részéről, amelyek igyekeztek ellátni megfelelő teljesítményű PC-kkel az otthoni munkavégzésre kényszerülő alkalmazottaikat. Márciusban és áprilisban több száz milliónyi új számítógép csatlakozott az internetre, továbbá olyan eszközök milliói is visszatértek az online világba, amelyeket évek óta nem láttak.