Cégvilág

apple03
Forrás: ITB

Szénsemlegességet ígér 2030-ra az Apple

Felvázolta az Apple, hogy a működését és ellátási láncát érintő milyen intézkedésekkel kívánja elérni 2030-ra a szénsemlegességet.

Az almás cég egy tíz éves ütemtervet tett közzé arra vonatkozólag, hogy miképpen fogja 75 százalékkal csökkenteni az emissziót, és milyen megoldásokkal távolítja el a maradék karbont lábnyomából.

Az Apple tiszta energiát használ világszerte létesítményeiben, és 70 szállítója már hasonló kötelezettséget vállalt. A vállalat alacsony szén-dioxid-kibocsátású termékek fejlesztésére törekszik, újrahasznosítási kezdeményezéseket vezet be és csökkenti saját villamosenergia-igényét.

„A környezeti utazásunkat elősegítő innovációk nemcsak a bolygó számára jók, hanem elősegítették azt is, hogy termékeinket energiahatékonyabbá tegyük és új tiszta energiaforrásokat hozzunk létre az egész világon. Az éghajlatváltozás elkerülése érdekében tett erőfeszítések az innovatív potenciál, a munkahelyteremtés és a tartós gazdasági növekedés új korszakának alapját képezheti. A szénsemlegesség iránti elkötelezettségünk révén reméljük, hogy sokkal nagyobb változást ösztönözhetünk.” - nyilatkozta Tim Cook, az Apple vezérigazgatója.