Cégvilág

osszefogas.jpg
Forrás: blog.gronda.eu
60 cég, 80 felajánlás

Széles körű, infokommunikációs összefogás

Közel 60 cég 80 felajánlása érkezett be eddig az Innovációs és Technológiai Minisztérium által meghirdetett „Digitális Összefogás” programba. 

A mostani válsághelyzet megmutatta, hogy digitalizáció nélkül a 21. században nem lehet boldogulni – mondta Palkovics László információs és technológiai miniszter a DJP koordinálása mellett elindított Digitális Összefogás akciót bejelentő sajtótájékoztatón. A cél, hogy minél szélesebb körben lehessen kihasználni a digitalizáció kínálta lehetőségeket, csökkenjenek a polgárokra és a vállalkozásokra nehezedő terhek, illetve megvédhető legyen az emberélet.

A programhoz csatlakozott a magyar infokommunikációs szakma minden civil szervezet és szövetsége. A résztvevők között megtalálható a Magyarországi 5G Koalíció (5GK), a Mesterséges Intelligencia Koalíció (MI Koalíció), a Hírközlési Érdekegyeztetési Tanács (HÉT), az IVSZ – Szövetség a digitális gazdaságért, az Informatika a Társadalomért Egyesület (Infotér), valamint a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT).

A kezdeményezés weboldala egyetlen helyen gyűjti össze a vállalkozások eddig megtett és további felajánlásait. Ezek között vannak szoftverek, hardverek, szolgáltatások, extra adatkeretek, egyéb megoldások, tanácsadói segítség, illetve ingyenesen elérhetővé tett oktatási és egyéb tartalom. A weboldalon mindegyikről részletes tájékoztatás érhető el, a felhasználás feltételeivel együtt. A szervezők további vállalatok felajánlásait is várják az oldalon; akár egyének is jelentkezhetnek önkéntesnek, egyebek mellett informatikai támogatás nyújtására vagy tartalomgyártásra.