Cégvilág

Szekeres Viktor, a Gloster Infokommunikációs Nyrt. alapítója
Szekeres Viktor, a Gloster Infokommunikációs Nyrt. alapítója
Forrás: Gloster
Több mint 1,1 milliárd forintnyi kereslet

Sikeres volt a Gloster zártkörű részvénykibocsátása

A meghirdetett egymilliárd forintot meghaladó, több mint 1,1 milliárd forintnyi jegyzés érkezett a Gloster Infokommunikációs Nyrt. zártkörű részvény-kibocsátására, amiből a cég 1,1 milliárd forintig fogadott el jegyzést. A társaság részvényeivel májusban kezdenek majd kereskedni a BÉT-en, a tőzsdére lépésből származó forrást további akvizíciókra fordítják.

A jegyzést a meghirdetett ársávon belül, részvényenként 2000 forintos áron zárták le, a részvénykibocsátás eredményeként az új befektetők a társaság részvényeinek 35,48 százalékát szerezték meg. A zártkörű kibocsátás vezető befektetője a Pénzügyminisztérium alá tartozó Széchenyi Tőkealap-kezelő által kezelt Nemzeti Tőzsdefejlesztési Alap. Mellette jelentős számban vettek részt magánszemélyek – akik közül sokan az iparágon belüli, a szakmai kapcsolatrendszer körébe tartozó befektetők – és más intézményi befektetők is.

A Gloster Nyrt. – még mint Kft. – több mint egy évvel ezelőtt kezdte meg a felkészülést BÉT Xtend piacára történő bevezetésre. Ennek keretében részt vett a BÉT által szervezett ELITE programban is – derül ki a társaság közleményéből. A Gloster 2002-ben alakult, magyar tulajdonosi háttérrel működő informatikai vállalkozás, amely a kedvezőtlenné váló tőkepiaci környezet ellenére kitartott a tőzsdére lépési terve mellett, és április végén zártkörű tőkeemelést hajtott végre.

Szekeres Viktorral, aki a Gloster zártkörű részvénykibocsátásáig a cég egyedüli tulajdonosa volt, az ITBUSINESS májusi számába készítettünk interjút. Lapunknak nyilatkozva beszélt arról, hogy az akvizíciók mellett mire költenek még a bevont forrásból, hogyan látja a külföldi terjeszkedés esélyeit, illetve az informatika mely területei lehetnek igazán nyertesei a mostani válságnak és az általa hozott változásoknak.