Cégvilág

ByteDance TikTok
Forrás: TikTok
A TikTok sztori

Nagy dobásra készül a Microsoft?

Miközben Trump elnök a TikTok betiltására készül az Egyesült Államokban, mivel az amerikai kormányzat szerint a kínai tulajdonú videómegosztó szolgáltatás adatokat gyűjt az amerikai polgárokról, sajtóértesülések szerint amerikai cégek - köztük a Microsoft - folytatnak tárgyalásokat a TikTokot üzemeltető ByteDance cég megvásárlásáról.

A Fox Business Network munkatársa, Charles Gasparino tweetjében azt írta, hogy a Microsoft "valószínűleg az egyetlen olyan nagy amerikai technológiai vállalat, amely nyélbe tudja ütni az üzletet, mivel a többieknek a szabályozó hatóságok valószínűleg megtiltanák, hogy még nagyobbra növekedjenek" az "ügyben tájékozott pénzügyi szakértők szerint".

A Bloomberg értesülései szerint a TikTok arra törekszik, hogy elhatárolódjon kínai tulajdonosától, valamint, hogy meggyőzze a nyilvánosságot arról: nem tárolnak adatokat kínai kiszolgálókon és az alkalmazás függetlenül működik. Ennek érdekében azt a Kevin Mayert nevezte ki vezérigazgatónak az amerikai tevékenységek irányítására a ByteDance, aki korábban a Walt Disney menedzsmentjében dolgozott.