Cégvilág

Donald Trump
Forrás: rd.nl
Vevő rá a Microsoft

Mi lesz veled, TikTok?

Megerősítette a Microsoft, hogy érdeklődik a TikTok iránt, és szeptember 15-ig le kívánja zárni az ügyletet, amire a közösségi szolgáltatást korábban betiltani akaró Trump amerikai elnök is áldását adta.

A Microsofttól származó információk szerint beszélt Donald Trumppal a vállalat vezérigazgatója, Satya Nadella, és az Egyesült Államok elnöke hozzájárulását adta a tervezett akvizícióhoz.

"A Microsoft teljes mértékben méltányolja az elnök aggodalmait, és elkötelezte magát amellett, hogy a megvásárolt TikTokot teljes biztonsági felülvizsgálat alá vonja, továbbá biztosítja, hogy az akvizíció megfelelő gazdasági haszonnal járjon az Egyesült Államok számára.” - olvasható a szoftvergyártó óriás közleményében.

A redmondiak remélik, hogy 2020. szeptember 15-éig nyélbe ütik az üzletet a TikTok anyavállalatával, a ByteDance-szel. A Microsoft valójában több angol nyelvű országban - többek között az Egyesült Államokban, Kanadában, Ausztráliában és Új-Zélandon - vásárolná meg a rövid videók megosztására használható szolgáltatás működtetési jogait.

A történet előzménye, hogy az amerikai kormányzat amiatt aggódik: a TikTok által összegyűjtött felhasználói adatok a kínai kormányhoz kerülnek. A Microsoft közölte, hogy a TikTok megvásárlása után a szolgáltatás által begyűjtött információk az Egyesült Államokon belül maradnak, és minden olyan adatot áthelyeznek amerikai szerverekre, amelyet jelenleg az országon kívül tárolnak.