Cégvilág

Apple rekord
Forrás: ITB
Léptek az összeszerelők

Mexikóba helyezhetik át az iPhone-ok gyártását

Sajtóértesülések szerint a a Foxconn és Pegatron, az Apple legnagyobb iPhone-gyártó partnerei új gyártóüzemeket hoznak létre Mexikóban a kínai tevékenységük alternatívájaként.

A Foxconn előrehaladott tervezési fázisban van a gyártás Mexikóba történő áthelyezése terén. A vállalatnak már öt üzeme van az Egyesült Államokkal határos közép-amerikai országban, ezek azonban jelenleg televíziókat és szervereket készítenek. Ugyanakkor az új létesítményeket kifejezetten az iPhone-ok gyártására hoznák létre. Érdekes módon a lépést állítólag nem az Apple kezdeményezte, a döntést a Foxconn vezetősége hozta meg.

A Pegatron is hasonló lépést fontolgat, amelynek hátterében náluk is az áll, hogy közelebb akarják hozni az iPhone-gyártást az Egyesült Államokhoz.

Természetesen a váltás nincs az Apple szándékai ellenére, mivel az almás cég is csökkenteni kívánja a kínai gyártási tevékenységet az Egyesült Államok és Kína közötti kereskedelmi háború elmérgesedése miatt. Ugyanis Peking a technológiai óriáson állhat bosszút a Huawei-t sújtó amerikai szankciók válaszlépéseként.