Cégvilág

twitter02
Forrás: ITB
Veszteséges negyedév

Mélyrepülésben a Twitter

A múlt heti hackelési botrány után - 130 magas profilú fiókot törtek fel kiberbűnözők - most újabb katasztrofális hírek érkeztek a Twitterről: a közösségi szolgáltatás bevétele 19 százalékkal csökkent az idei második negyedévben az előző év azonos időszakához képest.

Az Amerikában igen népszerű Twitter - Magyarországon főként Trump elnök tweetjei és az azok megregulázására tett intézkedések kapcsán hallunk róla - közzétette második negyedéves eredményeit, mely szerint a bevétele a tőzsdei várakozásokat alulmúlva 19 százalékkal 683 millió dollárra csökkent, de ami még ennél is rosszabb, a vállalat 123 millió dolláros nettó veszteséget volt kénytelen elkönyvelni az időszakban.

A hirdetésekből származó bevétel 23 százalékkal 562 millió dollárra zuhant a koronavírus-járvány negatív hatása miatt. Az adatlicencelésből és más forrásokból eredő bevételek 6 százalékkal 121 millió dollárra nőttek az előző évhez képest.

Március utolsó három hetétől kezdve fokozatos javulást tapasztaltak a reklámbevételek terén, azonban a májusban kezdődő zavargások nagyon rossz hatással voltak a júniusi bevételekre.

Az Egyesült Államokból származó bevétel 365 millió dollárt tett ki (20 százalékos csökkenés), a nemzetközi bevétel pedig 319 millió dollár volt (18 százalékos visszaesés) a második negyedévben.