Cégvilág

kecskemeti_busz.jpg
Forrás: kecskemet.hu
Delta-szoftver könnyíti az utasok életét

Megújult a kecskeméti közlekedés

Sikerrel zárult a Delta Csoporthoz tartozó New Line által telepített kecskeméti közlekedési informatikai rendszer telepítése és üzembe helyezése. Az új rendszer a Kecskeméti Közlekedési Kft. egyedi igényeire szabva készült el azzal a céllal, hogy a városi tömegközlekedést használók kényelmét szolgálja. Az utasok ezentúl pontosabb tájékoztatásra és kevesebb csúszásra számíthatnak.

A korábbi helyi tömegközlekedési szolgáltatás színvonala már nem felelt meg a mai kor követelményeinek, ezért szükségessé vált az új, utasbarát hálózat, illetve az utasok informálódását segítő korszerű rendszer megvalósítása. A csaknem harmincmillió forintos projekt egyik legnagyobb kihívása az idő volt: a New Line szakembereinek alig hetven nap állt a rendelkezésére, hogy közlekedésinformatikai termékcsaládját az igényeknek megfelelően paraméterezze, kiegészítse, valamint integrálja az ügyfél által korábban használt utastájékoztató és flottakövető modulokkal.

A beruházás lényege a városi közlekedés tervezőrendszerének teljes körű megvalósítása, valamint a meglévő infrastruktúrába integrálása volt, ami többek között olyan funkciókat foglal magában, mint az erőforrás- vagy a menetrendtervezés.

A szoftvert 2020. január 1-jén helyezték üzembe, majd az ezt követő két hónapos éles üzemi támogatás során a New Line kiemelt figyelmet fordított az újonnan elindított rendszer működésére és az esetlegesen felmerülő problémák kezelésére – ez a hatvan napos időszak márciusban sikerrel lezárult, az azóta eltelt időszak pedig további tapasztalatok levonására is alkalmat ad. A fejlesztések előnyeit a helyi közlekedési központon kívül a kecskeméti tömegközlekedést használók is nagyban érzékelhetik a mindennapjaikban, hiszen az innovációnak köszönhetően pontosabb utastájékoztatásra és kevesebb menetrendi csúszásra számíthatnak.