Cégvilág

iPhone 11
Forrás: ITB

Megkezdte az iPhone 11 indiai gyártását az Apple

A TechCrunch értesülései szerint a Foxconn bérgyártó megkezdte az Apple jelenlegi generációs iPhone 11 modelljeinek a gyártását Indiában.

Azt nem lehet tudni, hogy az iPhone 11 Pro és Pro Max, vagy csak az alacsonyabb árú iPhone 11 készül a hatalmas népességű, kontinensnyi országban. A meg nem nevezett forrásból származó információk szerint egyelőre korlátozott mennyiségben gyártanak itt iPhone 11-modelleket, amelyek egy része már megvásárolható az üzletekben.

Az iPhone XR-t még mindig gyártják Indiában, korábban pedig az iPhone SE, 6s és 7 mobilok készültek az országban, de már csak akkor, amikor nem a legfrissebb modellek voltak. Ebből következően a jelenleg legújabb iPhone 11 gyártása arra utalhat, hogy az Apple csökkentett áron kívánja majd árusítani a modellt az iPhone 12 megjelenése után.

Az Apple egyébként csupán 2 százalékos részesedéssel rendelkezik Indiában, a világ második legnagyobb okostelefon-piacán. Bár modelljei jól fogynak a prémium árkategóriában, olcsóbb mobiljaival jelentősen növelni szeretné részesedését az almás cég.

A Xiaomi 2018 vége óta piacvezető okostelefon-gyártó Indiában jelenleg 30,9 százalékos részesedéssel a Canalys adatai szerint: a kínai cég azt állítja, hogy az Indiában értékesített szinte összes mobilja az országban készül.