Cégvilág

otpstartup_bankinnovation.net.jpg
Forrás: bankinnovation.net
Rangos informatikai elismerés

Másodszor is a világ legjobb innovációs központjai közé került az OTP Banké

A Global Finance Magazine „Best Financial Innovation Labs” díjának szakmai bírálóbizottsága rangos nemzetközi mezőnyben mintegy 30 világcég innovációs központja között találta elismerésre érdemesnek az OTP-Labot. A kiadvány azokat a pénzügyi innovációs központokat ismerte el a díjjal, amelyek folyamatosan új utakat keresnek és új megközelítéseket alkalmaznak a pénzügyek világában.

Az OTP LAB (az OTP Bank innovációs központja) 2019 után 2020-ban is elnyerte a Global Finance Magazine „Best Financial Innovation Labs” díját. A 30 neves díjazott között olyan világcégek innovációs központjai szerepeltek, mint például a Barclays, a Boston Consulting Group, a Citibank, a Commerzbank, a PayPal, az UBS vagy a Wells Fargo. A Global Finance Magazine különböző kategóriákban rendszeresen értékeli a bankok és más pénzügyi szolgáltatók között a legjobban teljesítőket, díjai a globális pénzügyi közösség által elismerten a kiválóság garanciájává váltak.

Az OTP Bank három évvel ezelőtt hozta létre az OTP LAB-et, azzal a céllal, hogy támogassa a munkatársi újító ötletek megvalósítását, illetve startupokkal, innovatív technológiára épülő vállalkozásokkal és oktatási intézményekkel együttműködve úttörő megoldásokat, lehetőségeket kutasson fel.
A központ dinamikus működéssel, a digitalizációt felpörgetve gyűjti és valósítja meg a fejlesztési ötleteket bankon belül és kívül egyaránt, az alapítása óta eltelt 3 év során vezető innovációs szolgáltatóvá fejlődve. Ennek jó példája a bankcsoport nemzetközi startup-együttműködési programja iránti, egyre növekvő érdeklődés mind a bankcsoport tagjai, mind a globális startup-közösségben.
Az OTP Startup Partner Program keretében eddig összesen több mint 850 startuppal került kapcsolatba a bank, amelyek közül 30-nál is többel indult tesztprojekt. A Program platformot, fizikai helyszínt, és ha kell emberi, pénzügyi erőforrást biztosít az ötletek megvalósításához az OTP Bank szakembereinek bevonásával.

„Ez a sikertörténet kiváló üzenet és jó példa arra, hogyan támogatja az OTP Bank a jó ötletek kiteljesedését és megvalósítását, azzal a céllal, hogy a bankcsoport ügyfelei minél előbb használhassák a pénzügyeik intézését megkönnyítő legmodernebb fejlesztéseket. A nemzetközi mezőnyben elért teljesítmény is igazolja, milyen jó döntést hoztunk a bankban három évvel ezelőtt az OTP LAB létrehozásával", értékelte a díj jelentőségét Csányi Péter, az OTP Bank ügyvezető igazgatója.

„Kiemelkedő eredménynek tartom ezt a díjat, amely új lendületet és inspirációt is ad a további munkához, hiszen a jelen helyzetben különösen fontos, hogy ügyfeleink még könnyebben, még biztonságosabban jussanak hozzá szolgáltatásainkhoz, elhozva számukra a legújabb technológiákat. Jó példa erre az OTP LAB robotizációs csapata által mindössze három hét alatt fejlesztett automatizációs megoldás, amely több tízezer, a hiteltörlesztési moratóriumból kilépő ügyfél nyilatkozatát kezeli – emberi beavatkozás nélkül”, mondta Fischer András, az OTP Bank innovációs területének vezetője.