Cégvilág

kincstar.jpg
Forrás: cpdfirst.com
Nagy értékű tender eredményét hirdették ki

Megújul a Magyar Államkincstár számlavezető rendszere

A Magyar Államkincstár számlavezető rendszerének fejlesztésére, implementálására kiírt közbeszerzési eljárását a 4iG nyerte. A projekt keretében a Kincstár lecseréli 1997 óta szolgálatban lévő számlavezető rendszerét. A fejlesztés két lépésben valósul majd meg, végeredményeként multidevizás, korszerű technológiai alapon működő, banki számlavezető rendszert vezetnek be.

A 4iG bejelentette, hogy a Magyar Államkincstár „Számlavezető Rendszer fejlesztés, implementáció, paraméterezés szolgáltatások beszerzése” tárgyú verseny-újraindításával megindított központosított közbeszerzési eljárásán ajánlatát nyertesként hirdették ki. (Szerződéskötési moratóriuma 2020. február 11. napján jár le.)

Az eljárás összértéke 3.469.838.990,- Ft + ÁFA.

A projekt keretében a Magyar Államkincstár lecseréli 1997 óta szolgálatban lévő számlavezető rendszerét. A fejlesztés végeredményeként olyan, korszerű számlavezető rendszert vezetnek be, amely lehetővé teszi majd a 24/7/360, azaz az éjjel-nappali számla és egyenlegkezelést.

A megbízás során a 4iG feladata lesz az ügyfél- és ügyintézői kapcsolatot támogató frontend-alkalmazás kifejlesztése, a számlavezető rendszer, valamint a belső szakrendszeri és a külső nemzetközi- és hazai pénzforgalmi kapcsolatokat támogató Payment Switch alkalmazás kifejlesztése és üzembe állítása is. Mindezeknek köszönhetően a Magyar Államkincstár hatékonyan reagálhat majd a pénzforgalmi szolgáltatásokkal szemben támasztott követelményekre, illetve az ügyfelek által megfogalmazott igényekre.