Cégvilág

SZIE-TIP_e.jpg
Forrás: SziE

Magyarország egyik vezető IT-társasága aktívan segíti a Területi Innovációs Platform működését

Alapító tagként csatlakozott a 4iG a Szent István Egyetem koordinációjával megalakult Területi Innovációs Platformhoz (TIP-hez). Magyarország egyik vezető IT-társasága elkötelezett híve a versenyképesség fokozásának, ezért is vesz részt az innovációs ökoszisztéma megújításában.

 

A 4iG – Magyarország egyik vezető IT-társaságaként – az általa alkalmazott legjobb gyakorlatokkal és innovációs megoldásokkal járul hozzá a gödöllői régió innovációs hálózatának hatékony működéséhez. A hálózatot, amelynek hivatalos neve Területi Innovációs Platform (TIP), a Szent István Egyetem gazdasági társaságokkal és szakmai érdekképviseletekkel közösen hozta létre. A platform valamennyi tagja hisz abban, hogy az élvonalbeli alapkutatások, valamint a piaci igényekhez illeszkedő alkalmazott kutatások az európai innováció élmezőnyébe emelhetik Magyarországot. Ezért mindannyian érdekeltek a tudásbázis gyarapításában és a kreatív kezdeményezések felkarolásában. A gödöllői innovációs ökoszisztéma szereplői hozzáférnek a Szent István Egyetem K+F+I szolgáltatásaihoz, naprakész információkat kapnak a tudományos eredményekről, a piaci trendekről, az ötleteik megvalósítására elnyerhető pályázati forrásokról, továbbá közvetlenül tehetnek javaslatot Magyarország innovációs programjának fejlesztési irányaira.

„A 4iG a szolgáltatói szektor több területén – e-egészségügy, e-közlekedés, élelmiszerbiztonság – vesz részt élvonalbeli alkalmazott kutatásokban”, hangsúlyozta Farkas Péter, a nagyvállalat műszaki vezérigazgató-helyettese. „A Gödöllőn alapított innovációs hálózat tagjaként megoszthatjuk és elsajátíthatjuk a legjobb gyakorlatokat, kölcsönösen erősítve a szakmai kompetenciákat. A Szent István Egyetemmel létrejött közvetlen kapcsolat az egyik síkon számunkra elméleti, az egyetem számára pedig gyakorlati tudásbázist kínál, ezáltal kölcsönösen értéket teremt”, tette hozzá.

A Területi Innovációs Platformokat bemutató országos programsorozatot tavaly novemberben indította a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakpolitikai támogatásával. A kezdeményezés elsődleges célja, hogy egyetemi központok koordinációjával újuljon meg egy-egy régió innovációs ökoszisztémája.