Cégvilág

Leonardo DiCaprio Mobli
Forrás: mobli.com/leonardo

Újabb filmsztár az IT-iparban

Még egy világsztár az IT-szektorban: Leonardo DiCaprio befektető és tanácsadó lett a Mobli közösségi site-ot működtető cégben.

Még szinte magunkhoz sem tértünk azóta, hogy megtudtuk, MC Hammer, a legendás rapper csatába indul a Google ellen, és most újabb híresség IT-ipari próbálkozásáról kaptunk hírt.

Ilyen izgi képeket tesz fel Leo (forrás: mobli.com/leonardo)
Ilyen izgi képeket tesz fel Leo (forrás: mobli.com/leonardo)

Leonardo DiCaprióról van szó, aki – egy többedmagával produkált – 4 millió dolláros befektetés keretében betársult egy start-up cégbe. A Titanic és az Eredet sztárjának érdeklődését a Mobli nevű amerikai-izraeli vállalkozás keltette fel: a közösségi site-ra a felhasználók élőben tolhatnak fel videókat és fényképeket oszthatnak meg követkőikkel. Tulajdonképpen a Mobli azt teszi lehetővé, hogy egy kicsit más emberek szemszögével is tudjuk szemlélni a világot. A Mobli vezérigazgatója, Moshiko Hogeg szerint ma már természetes, hogy ha valahol a világban valami fontos (lásd: Kadhafi halála), érdekes (mondjuk egy hangulatos koncert) történik, akkor azt azonnal mobilok tucatjai rögzítik, és a felhasználók által felvett képekre rengetegen kíváncsiak.

Ezt a tényt az is alátámasztja, hogy az elmúlt három hétben a Mobli tagsága 500 ezerrel növekedett.

A komoly bevételeket még nem termelő, de reményteljesen induló cég iránt állítólag jelentős az érdeklődés. A CEO szerint Leo DiCaprio beszállása előtt egy 12 milliós befektetési ajánlatot is kapott a Mobli (hogy kitől, az sajnos nem derült ki), ám a vállalat biztosabbnak látta, ha a kevesebb pénzt hozó ismert arccal állnak össze. Nem arról van szó, hogy Leonardo hatalmas IT-szakértővé avanzsált volna, de a Mobli pontosan tudja, hogy a színésznek van lövése olyanokhoz, mint a marketing, a branding, és valószínűleg elég sok kapu kitárulhat még az ő közreműködésre révén. Egyébként David Arquette, a Sikoly sztárja is a cég arcai között van.

DiCaprio is roppant lelkesen számolt be új szerepéről; szerinte elképesztő izgalmas, amit a Mobli véghezvisz, hogy tudniillik „forradalmasítja a felhasználók és a vizuális információk közti interakciót”, legyen szó akár a képes tartalom előállítóiról, akár annak élvezőiről. Szerinte a Mobli arra jó, hogy segítsen a usereknek megosztani egy (vagy több) pillanatot. A színésznek saját oldala is van a site-on, ahol ő maga posztol tartalmakat.

Aston Kutcher, Lady Gaga, Justin Bieber és MC Hammer után tehát újabb világsztár érezte úgy, hogy keresnivalója lehet az IT-szektorban. Vajon ki lesz a következő?