Cégvilág

Videokonferencia
Forrás: ITB

Közelít a 600 millióhoz a Webex

A Cisco népszerű Webex videokonferencia szolgáltatása átlagosan napi 590 millió felhasználóval büszkélkedhetett szeptemberben, a cél a bűvös 600 milliós szám elérése októberben.

A távoli munkavégzést és a virtuális értekezketeket lehetővé tévő videokonferencia-szolgáltatások szárnyalnak a koronavírus-járvány miatti tömeges otthonról dolgozás eredményeképpen. Ami a Webex forgalmát illet, az közel megduplázódott a márciusihoz képest. A COVID-19 pandémia Európában és Amerikában bekövetkezett kitörésekor a Webex 324 milliós napi rekordot ért el, míg a rivális Zoom 300, a Microsoft Teams pedig 200 millió napi felhasználóról számolt be.

A Cisco szerint a jelenlegi járványhelyzetben számos kihasználható piaci lehetőség kínálkozik: a Webexet használók többsége a nagyvállalati szférában tevékenykedik, márpedig a videókonferencia megoldásokat kiterjedten alkalmazzák az oktatásban is. A vállalat nemrégiben vezetett be egy, az iskolákban máris népszerű, új funkciót, amely lehetővé teszi az osztályok kisebb csoportokra osztását.