Cégvilág

4ig_logo_870x600px.jpg
Forrás: ITB
#1 4iG

Jött, látott, győzött

Nem meglepő, hogy a hazai ICT-cégek rangsoráról szóló TOP 52-es szavazásunk győztese idén egy olyan szervezet lett, ami alaposan felkeltette az üzleti élet és a szakma figyelmet dinamikus növekedésével  akvizíciós törekvéseivel. Tavaly minden szem a hazai és nemzetközi informatikai piacon jelen lévő cégre szegeződött, és többek közt ezért döntöttünk úgy, hogy ennek a sikeres hazai cégnek is a jelöltlistán van a helye.

A 4iG a tavalyi évben még a 12. helyet szerezte meg, idén viszont már az első helyre váltotta a jelölést, ami jól szemlélteti azt is, hogy a 2019-ben komoly lépésekre határozta el magát a cég.

Az elmúlt egy évben gyakorlatilag folyamatosan olvashattunk munkásságukról és a 4iG már 2019 első negyedévében dinamizálni tudta működését, és több nagy értékű pályázat elnyeréséről számolhatott be, többek között a MÁV Zrt., a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) és az ND Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. által kiírt pályázatokon is sikeresen szerepelt.

A díjat átvette Linczényi Aladin, a 4iG igazgatósági tagja, általános vezérigazgató-helyettes
A díjat átvette Linczényi Aladin, a 4iG igazgatósági tagja, általános vezérigazgató-helyettes
Július elsején bombahírként robbant a sajtóban a T-Systems Magyarország felvásárlásának szándéka. Az ügylet, noha a 4iG megfontolásából nem valósult meg, de közben a cég tovább erősítette piaci szerepét is.

2019 végére a 4iG konszolidált (IFRS-szerinti, nem auditált) éves árbevétele az előző bázisévhez viszonyítva csaknem háromszorosára növekedett, és meghaladta a 41,12 milliárd forintot. A cégcsoport adózott eredménye 2,82 milliárd forint fölé, azaz huszonnyolcszorosára ugrott a 2018-as záróértékhez képest.

Közben jelentős növekedés mutatkozott a munkavállalói állományában is. Míg 2018. végén 376-an dolgoztak a részvénytársaságnál és leányvállalatainál, 2019. december 31.-én már közel 600 saját munkavállalót foglalkoztatott a 4iG.

Az elmúlt év mozgalmasan telt a díjak tekintetében is a 4iG számára:  a One Identity „Közép-Kelet Európa év partnere”  címmel, az Oracle „Év felfedezettje” elismeréssel értékelte a 4iG szakmai munkáját, emellett a társaság bronz partner minősítést szerzett a világ legnagyobb IT biztonsági vállalatánál, az 1988-ban alapított Trend Micro-nál, és éppen az IT Business friss számában olvashatunk arról, hogy a HPE-nél megszerezte a társaság a Platinum partner besorolást is.