Cégvilág

iphonese20
Forrás: ITB
Mobilpiac

Jól fogyott az iPhone SE a járvány idején

A Taiwan Economic Daily értesülései szerint az Apple áprilisban bemutatott, kedvező árú iPhone SE okostelefonjából 12-14 millió talált gazdára a második negyedévben, ami rendkívül jó eredmény, ha figyelembe vesszük, hogy a koronavírus-járvány tombolása idején érték el.

Az idei iPhone SE modell sikere láttán az Apple nagy valószínűséggel folytatni fogja a kedvező árú okostelefonok piacra dobását, és meg nem erősített hírek szerint egy 300 dollár alatti modell megjelentetését tervezi 2021-ben. Nem lehet tudni, hogy ez az iPhone sorozat része lesz-e, de a jelentés azt állítja, hogy az A13-as lapkakészlet köré épül majd, vagyis a teljesítményével nem lesz gond.

Az idei iPhone SE modell 4,7 hüvelykes Retina HD kijelzővel, Dolby Vision és HDR10 megjeleníési technológiákkal, valamint A13-as processzorral büszkélkedhet, míg a tároló 64, 128 vagy 256 gigabájtos lehet. A 4K felbontású 60 képkocka/s-os videók készítésére képes hátoldali kamera 12 megapixeles, az előlapon pedig egt 7 megapixelesi szelfikamera található.