Cégvilág

greenit.jpg
Forrás: freepik.com

Ingyenes céginformációs hozzáférés a járvány idejére

Három hónapra ingyenessé tette szolgáltatásait egy fiatal magyar startupperek alapította céginformációs rendszer. A jelenlegi járványügyi helyzetben különösen fontos, hogy a kis- és középvállalkozások naprakészek legyenek partnereik helyzetét illetően, ugyanis a koronavírus gazdasági hatásai több szektor szereplőit is erőteljesen érinthetik.

 

A lehetőség igénybe­vételé­hez két dologra van szükség: regisztrációra a Cégjelző oldalán, és egy, a korona@cegjelzo.hu címre elküldött emailre a 3 hó­napos, ingyenes szolgáltatás kéréséről.

Hogy megkönnyítse a cégek tájékozódását a krízisben, a Céginfó és a Cégfigyelés szolgáltatásra ingyen biztosít Prémium hozzáférést bármely kérvényező vállalkozónak a Cégjelző. Ezek segítségével azonnal értesülhetnek a vállalkozások arról, ha valamely partnerük ellen csődeljárás indult, vagy bármilyen negatív eljárásban érintetté válnak.
A rendszerben lekérdezhetőek a cégek, egyéni vállalkozók és a civil szervetek jogi, pénzügyi és létszámadatai, illetve az árbevételeik és az adózott eredményeik is. A Cégjelző azt is összegyűjti, mely cégek vagy vállalkozók szüneteltetik a tevékenységüket, esetleg törlik az adószámukat; illetve minden egyéb negatív eljárás is napvilágot lát a felületen.
A jelenlegi koronavírus okozta gazdasági helyzet miatt sajnos elég sok vállalkozó működése kétségessé válik a közeljövőben. Ezért kiemelt fontosságú, hogy azonnal, első kézből értesüljenek a cégek üzleti partnereiket ért változásokról, esetleges negatív eljárásokról.
A kérvényezők feltölthetik a partnerlistájukat, a rendszer pedig figyeli azok Cégközlönyben megjelenő adatváltozásait, amiről azonnal kapnak egy e-mailt és felkészülhetnek a probléma megoldására.