Cégvilág

digitalis_jolet_pont
Forrás: bordany.com

Hárommilliárdos állami megbízás: sikeresen teljesítve

Több mint 15 ezer informatikai eszközt – laptopokat, projektorokat, routereket – szállított le sikeresen az idei évben a Delta Csoport az ország 1500 Digitális Jólét Pontjára. A Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) 3,2 milliárd forint értékben kötött szerződést a vállalattal közösségi internet-hozzáférési pontok felszerelésére és beüzemelésére.

Sikeresen lezárult a kormányzat közösségi internet-hozzáférési pontok fejlesztésével, valamint szolgáltatási portfóliójuk bővítésével kapcsolatos, európai uniós pályázati forrásból megvalósuló projektje. Az elsősorban kistelepüléseken létrehozott Digitális Jólét Pontok célja, hogy helyet biztosítsanak a digitális írástudás fejlesztéséhez, illetve az elektronikus ügyintézéshez.

A Digitális Jólét Pontok kialakítása egyedülálló kormányzati projekt mind a széles földrajzi lefedettség, mind a komplexitás tekintetében. A projektet vezető KIFÜ a Delta Csoportot egy közbeszerzési eljárás nyerteseként bízta meg az informatikai eszközök – pontonként három laptop, két tablet, két telefon, multifunkciós nyomtató, router, valamint beltéri és kültéri WiFi-hozzáférési pont – telepítésével.

A vállalat egy év alatt több mint 15 ezer eszközt szerzett be és szállított le országszerte; 1500 közintézmény pályázott, és mindenhol sikeresen megtörtént a telepítés. A Delta Csoport 24 hónapos garancia biztosítását is vállalni tudta az eszközökre, országos szervizhálózata segítségével.

A KIFÜ – amely Magyarország legnagyobb informatikai megrendelője – és a Delta Csoport között létrejött szerződés összértéke több mint 3,2 milliárd forint volt. „Komoly logisztikai kihívást jelentett a projekt megvalósítása: 1500, eltérő adottságokkal rendelkező helyszínen kellett informatikai infrastruktúrát kialakítanunk, illetve a helyi internetszolgáltatók sajátosságait integrálni egy központi menedzsment rendszerbe. Az elmúlt években több sikeres projektet bonyolítottunk le a KIFÜ-vel, és a Delta csapata ezúttal is jól vette az akadályokat” – nyilatkozta Szűr Krisztián, a Delta Csoport technológiai vezetője.