Cégvilág

HuCtrl2.jpg
Forrás: vecses.hu
Back-to-work videósorozat

Gyakorlati megoldások a visszatérés időszakában a HungaroControltól

Nem kímélte a koronavírus-járvány a légi közlekedést. A krízishelyzet kirobbanásakor ez az üzletág volt első, amely a saját bőrén tapasztalta meg a szigorú korlátozások hatásait. A HungaroControl HR-osztályvezetőjével back-to-work sorozatunk aktuális részében arról beszélgetünk, miként tették zökkenőmentessé a járvány ideje alatt nélkülözhetetlen munkaerő helyszíni munkavégzését, illetve milyen megoldásokat vezettek be a távmunkába küldött kollégák irodába való visszatérésére.

A sorozat szponzora a 

Mint az közismert, a szigorító intézkedések első lépései a légiipart célozták. A repülési korlátozások, majd később a határzár komoly terhet rótt a szektorra, ez utóbbit pedig a HungaroControl is úgy érezte meg, hogy szokatlanul megnövekedett munkamennyiséggel találták szemben magukat.

A légiforgalmi szolgáltatásokat nyújtó, a légiforgalmi szakszemélyzet képzését végző és léginavigációs kutatás-fejlesztéssel is foglalkozó cég életében is izgalmas változásokat eredményezett a COVID-19 felbukkanása. Egyrészről azért, mert bizonyos munkafolyamatok elvégzéséhez elengedhetetlen a fizikai jelenlét, másrészről azért, mert a távmunkába küldhető kollégák otthoni munkavégzését meg kellett oldani. Az ezzel kapcsolatos kihívásokról, a bevezetett óvó intézkedésekről és a back-to-work időszak sajátosságairól Sipőcz Zsuzsannával, a Hungarocontrol HR-osztályvezetőjével beszélgettünk.