Cégvilág

innoware_web.jpg
Forrás: INNOware

Felvásárolja a 4iG az INNObyte többségi részvénycsomagját

Végleges részvény-adásvételi szerződést kötött 4iG Nyrt. az INNObyte Zrt. többségi részesedésének megszerzésére – tette közzé az informatikai nagyvállalat a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT). A 4iG, a társaság szeptemberi előzetes bejelentésnek megfelelően, 70 százalékos irányító tulajdont szerez az INNObyte Zrt.-ben. A tranzakció a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenyfelügyeleti engedélyezését követően zárulhat.

A 4iG Nyrt. szeptember 24-én jelentette be, hogy kötelező vételi ajánlatot tett az INNObyte Zrt. és leányvállalata, az Innoware Kft. többségi, irányító tulajdonának megszerzésére. A társaság műszaki, pénzügyi és jogi átvilágítását követően a 4iG Nyrt. és az INNObyte tulajdonosai a mai napon végleges részvény adásvételi szerződést kötöttek. A megállapodás hatályba lépésének feltétele a GVH október végéig várható jóváhagyása, illetve a tranzakció pénzügyi teljesítése.

Az akvizícióval a 4iG Nyrt. célja, fejlesztési erőforrásainak és kompetenciáinak szinergikus bővítése. Az INNObyte többségi tulajdonának megszerzése hozzájárulhat, hogy a tőkepiaci társaság a fintech, az Ipar 4.0, a mesterséges intelligencia-fejlesztés és blockchain területeken tovább erősítse piaci jelenlétét.