Cégvilág

4iG székház
Forrás: 4iG

Elemzés a 4iG 2020. harmadik negyedévi teljesítményéről

A 4iG a Budapesti Értéktőzsdén publikálta az EDISON Investment Research Limited, a világ egyik legnagyobb, tőkebefektetési lehetőségeket vizsgáló intézménye, frissített elemzését a cég harmadik negyedéves gyorsjelentését követően.

A 4iG erős III. negyedévi teljesítményének hatására az EDISON jelentősen növelte a társaságra vonatkozó 2020. és 2021. évi eredményességi várakozásait.

A 4iG a III. negyedéves gyorsjelentésében többek között arról is tájékoztatta a befektetőket, hogy konszolidált értékesítési árbevétele 33,5 milliárd forint volt, ami 34 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest. Az EBITDA 13 százalékkal, 2,8 milliárd forintra nőtt egy év alatt. A javuló eredmények értékelése mellett az EDISON elemzése azt is kiemeli, hogy a 4iG folyamatos, megbízható operatív teljesítményről számolt be, a COVID-19 korlátozott hatásával; továbbá két IT-cég akvizícióját, egy műholdas közös vállalkozást jelentett be ebben az időszakban, valamint egy harmadik cégfelvásárlást is, az időszak végét követően. A teljes elemzés itt olvasható.