Cégvilág

akvizicio_felvasarlas
Forrás: Pinterest

Elállt a 4iG a T-Systems felvásárlásától

Visszalép a T-Systems Magyarország megvásárlásától a 4iG. A vállalat július elején jelentette be, hogy előzetes megállapodást kötött a Magyar Telekommal az ország legnagyobb infokommunikációs szolgáltatójának megvásárlásáról, de ahogy a két cég ma esti közleménye fogalmaz, "a tárgyalási folyamat lezárását követően a 4iG kezdeményezésére a vállalatok úgy döntöttek, hogy visszalépnek az ügylettől".

 „Nehéz, de megfontolt döntést hoztunk" -- mondta a bejelentés kapcsán Jászai Gellért a 4iG elnök-vezérigazgatója. Hozzátette: folytatják a tárgyalásokat a Magyar Telekommal a mindkét társaság számára előnyös üzleti együttműködés további lehetőségeiről, annak érdekében, hogy partnerségre lépjenek a nagyvállalati és az állami szektor számára értékesített szolgáltatások területén. A 4iG az organikus növekedés mellett továbbra is aktívan keresi azokat az akvizíciós célpontokat, amelyek támogatják növekedési céljait és a részvényesi értéknövelést, mondta még Jászai Gellért.

 „A Magyar Telekom célja változatlan: ügyfeleinknek mindig a legjobb minőségű, integrált szolgáltatásokat nyújtani a legjobb hálózaton. Bízunk abban, hogy bevált stratégiánkkal és erős stratégiai partnerekkel – köztük a 4iG-vel – folytatni tudjuk fejlesztéseinket, tovább erősítjük piacvezető pozícióinkat és értéket teremtünk részvényeseink és az egész magyar társadalom számára” – mondta Rékasi Tibor, a Magyar Telekom Nyrt. vezérigazgatója.

A 4iG és a Magyar Telekom között korábban létrejött konzorciumi megállapodások változatlan feltételekkel hatályban maradnak.