Cégvilág

4iG_logo
Forrás: 4iG
Szintet lépnek a beolvadásokkal

Egységes szerkezetben működik tovább a 4iG

Lezárul a legnagyobb magyar tulajdonú IT-társaság kialakításának jogi folyamata – tette közzé a 4iG a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján. A Fővárosi Törvényszék kedden kiadott végzése szerint a 4iG leányvállalatai 2019. január 31-ével olvadnak be a társaságba.

A Fővárosi Törvényszék Cégbíróságának január 29-én kiadott végzése szerint 2019. január 31. napjával jegyzik be a cégjegyzékbe az Axis Rendszerház, a Mensor3D és a HUMANsoft beolvadás útján történő egyesülését a 4iG-vel.

"A strukturális átalakításokkal minden korábbinál versenyképesebb magyar informatikai nagyvállalat működésének kereteit hoztuk létre annak érdekében, hogy kiváló IT-szakembereinkre támaszkodva sikeresen szolgálhassuk ki a Magyarországon és a régióban folyamatosan növekvő piaci igényeket" - fogalmazott Jászai Gellért, a 4iG igazgatóságának elnöke.

A megbízásokért jellemzően a nagy nemzetközi IT-vállalatok helyi társaságaival versenyző 4iG központosította, összehangolta és egységesítette tevékenységeit, elősegítve ezzel az erőteljesebb piaci fellépését és az erőforrásainak jobb kihasználását és összességében az eredményesebb működést.

Az Opus-Konzum cégcsoport tulajdonszerzése, majd a tőzsdei társaságok fúziója felgyorsította a korábban önállóan működő négy vállalat szervezeteinek integrálását, a leányvállalatok beolvadása során felszabadult erőforrásokkal új projektekbe kezdhet az egységesen 4iG néven működő társaság. A közgyűlési határozatok szerint lezajló, az előzetesen tervezettnél mindössze egy hónappal hosszabb folyamattal áttekinthetőbb, a tőzsdei követelményeknek és a stratégiai növekedési, valamint az ahhoz kapcsolódó eredményességi várakozásoknak egyaránt megfelelő szervezetet és működési rendet alakít ki a megújult menedzsment.