Cégvilág

apple04
Forrás: ITB
Szeptemberről októberre

Csúszhat az iPhone 12 megjelenése

Hagyományosan szeptemberben jön ki az Apple az új iPhone-modellekkel, most azonban a koronavírus-járvány miatt egyes értesülések szerint úgy néz ki, hogy csak októberben debütál majd az iPhone 12.

Egy kiszivárogtató azt az információt kapta az Apple több kínai beszállítójától, hogy a várható halasztás oka a koronavírus-járvány negatív hatása az ellátási láncra. A meg nem nevezett források azt állítják, hogy a 4G technológiájú iPhone 12 modellek röviddel az októberi bejelentés után megvásárolhatók lesznek, az 5G-képes változatok azonban november előtt nem kerülnek az üzletekbe, így az 5G-re vágyó Apple-rajongóknak a szokásosnál két hónappal többet kell várniuk kedvenc játékszerükre.

Fontos megjegyezni, hogy ezek csak feltételezések, még az is előfordulhat, hogy az iPhone 12 bejelentése a szokásos időpontban, szeptemberben megtörténik.

Ugyancsak meg nem erősített információk szerint az iPhone 12 sorozat modelljei az A14-es lapkakészletre épülnek, amely az Apple első 5 nanométeres gyártástechnológiájú processzora (az iPhone 11-esekben található A13 7 nanométeres lapka).